Sidor

söndag 4 maj 2014

Nailart Sunday: TK-421

Som det kan slumpa sig! Idag är det internationella Star Wars-dagen på grund av ordvitsen "May the fourth (force) be with you". Och så hade jag redan vita (eller ja - nästan vita) naglar i form av My boyfriend scales walls från OPI som jag egentligen tänkt blogga om idag. Och sedan råkade jag se en tutorial på You Tube på Stromtrooper-naglar och resen är, som det heter, historia.


Jag är ganska kass på nailart och äger endast en dottingtool (tack vara dagens värdinna Lela) så det här är kladdigt och kanske inte så snyggt, men roligt. Bäst Stormtrooper fick jag till på mitt första försök som är det som syns på långfingernageln i mitten.

Använda lack till denna manikyr är OPI My boyfriend scales walls som grund och de svarta detaljerna är gjorda med Nox Twilight Black tie.


Att dagens inlägg är döpt till TK-421 beror på att älskade maken beordrade det. Stormtroopers är kloner försedda med nummer i stället för namn, och TK-421 är den Stormtrooper Han Solo stjäl dräkten av så att han ska kunna promenera omkring på Dödsstjärnan. Att han "heter" just så får vi veta när någon ropar på honom med anropet: "TK-421. Why aren't you at your post?"


Det görs ju parodier på Star Wars till höger och vänster också, och en av dessa blev dagens matchning på grund av att jag hittade en Stormtrooper på omslaget. Robot Chicken är den inte minsta lilla rumsrena Star Wars-versionen som älskade maken garvar läppen av sig åt ibland. Den finns i tre delar som avhandlar de tre originalfilmerna. Är man ett fan så låtsas man gärna om som att Episod 1 - 3 inte existerar...


Den (väldigt mycket snyggare) tutorial jag inspirerades av. Darth Vader är lärare...