fredag 2 maj 2014

Model city, Corn maze

Hur man räddar sin medverkan i Skimmerskuggans holofredag - man köper nya hololack. Smart av mig. Passade på när Edgy polish firade 1 år i helgen och lade bland annat tassarna på ett gult holo, som jag tyckte passade bra att bära till Valborg. Sedan att det var pissdåligt ljus och att det regnade och haglade hela dagen, ja det var ju tråkigt. För det betyder att mina bilder av detta gula holo inte blev riktigt vad jag hade hoppats på.


Modet city är en ny, och mycket trevlig bekantskap, för mig. Corn maze som pryder mina tassar i dagens inlägg är som sagt var ett gult hololack, nästan linjärt holo, men det syns tyvärr inte alls rätt så dåligt på mina bilder. Det som ser ut som skimmer är alltså holo. Supersnyggt.
Nyansen tycker jag dessutom är precis vad den heter, majsgul. Liten dragning åt grönt utan att slå över för mycket.


Det brukar kunna vara problem både att lacka holo och att lacka med gula lack. Beredde mig alltså på en mardröm med det här lacket, men jag blev ytterst positivt överraskad. Tre tunna lager med lite väntetid mellan lagren, gav detta vackra resultat och jag såg en enda liten bald spot på ena tumnageln. På med lite Seche vite och det hade torkat på fem röda. Om alla Model city är så här trevliga att lacka med vill jag ha fler.


Jag hade kunnat matcha med en burk majs, eller opoppade popcorn, eller något annat majsigt, men nu var det så att jag i förra veckan fick en bukett gula rosor av älskade maken utan någon särskild anledning alls, och då kan jag väl få passa på att matcha med dem tycker jag.
Jag älskar gula rosor sedan jag var liten. Lagom till min födelsedag brukade nämligen de gula rosorna slå ut i rabatten hemma och jag fick nästan alltid en gul ros på frukostbrickan på min födelsedag. Så jag ser det som extra kärleksfullt att det är just gula rosor jag får av älskade maken för det betyder att han känner mig och skiter fullständigt i vad det är meningen att röda rosor ska betyda.

Betyg 4/5

Kvällen ikväll bjuder på diverse trevligheter. Dels ska jag på releasefest för att min bästa vän har skrivit en bok som precis har blivit utgiven, och det ska firas.
Dessutom har jag varit iväg till Systembolaget idag och köpt på mig både Vit Opal och Grön Opal, absinterna som min kompis och hans kollega har gjort och som från och med idag finns att beställa på Systembolaget. Bor man i Örebro finns/fanns den på butikshyllorna också. Tänkte jag skulle prova dessa absinter innan fredag blir lördag.

8 kommentarer:

 1. Synd på ljuset men ser ut som ett riktigt läckert lack ändå! Gula rosor är min favorit också faktiskt, alltid gillat gult! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gult är inte fult, som jag brukar säga. :)

   Radera
 2. Väldigt tjusigt! Och linjärt också? Hm, det kanske man borde skaffa då.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skrev jag linjärt? Hjälp! Inte riktigt, men när solen lyser på det så ser man att det försöker.

   Radera
 3. Ser jättefint ut! Bra att du räddade genom beställning :) Jag gjorde detsamma bara någon dag innan rabatten kom...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oyut det där. Jag hade inte planerat någon beställning alls, men är det rabatt så är det och så fick jag godis också. :) Bra ställe att handla på det där.

   Radera
 4. Det här är väldigt fint! Och ja, att köpa nya hololack är ju ett bra sätt att rädda holofredag:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man får ju inte vara dum. ;)

   Radera

Hej! Jag blir jätteglad för kommentarer.
För enkelhetens skull svarar jag på frågor här.

Observera att reklam och spam kommer raderas - likaså anonyma kommentarer oavsett innehåll. Glöm inte att skriva under alltså!