Sidor

fredag 30 maj 2014

HoloFredag: Cirque, Lonesome George

HoloFredag och som tur är hade jag ett på lager för idag är det lögn att få till tjusiga hololacksbilder med tanke på tjockleken på molnen som solen gömmer sig bakom. Titta in hos Skimmerskuggan för fler holoskönheter.


Faktiskt är det så att jag och Skimmerskuggan sportar samma gröna hololack idag, nämligen Lonesome George från Cirque, min första bekantskap med det här märket an I like.
När ett lack är grönt och heter något med George så förs mina tankar till St. Göran och draken, och alltså tycker jag det här är drakgrönt eller något. Jag älskade att ha det här på tassarna - det satt på i fem dagar fastän att jag lyckades knacka av ena lillfingernageln innan det här ens hamnade framför kameran. Bilderna är tagna dag tre och förutom den där avslagna nageln med påföljande splittring av lacket, så ser det nylackat ut.


Kort lillfingernagel där, de andra naglarna blev nerkortade lagom till lackbytet ett par dagar senare. Det här är tre lager av Lonesome George och jag gjorde som jag brukade för att undvika holosjuka och väntade en liten stund mellan lagren. Liten aning av baldspots på vissa naglar, men man behöver nog inte fler lager än tre för att täcka alla skavanker.


Professor Karl Kalkyl stod lite påpassligt i vitrinskåpet och ville vara med på bild med sin gröna kappa. Eller Tryphon Tournesol som han hette när Hergé döpte honom. Kan vara så att jag skrattade så tårarna rann i fem minuter när jag fick veta hans belgiska namn. Tryphon.... Herregud....

Betyg 5/5