fredag 30 maj 2014

HoloFredag: Cirque, Lonesome George

HoloFredag och som tur är hade jag ett på lager för idag är det lögn att få till tjusiga hololacksbilder med tanke på tjockleken på molnen som solen gömmer sig bakom. Titta in hos Skimmerskuggan för fler holoskönheter.


Faktiskt är det så att jag och Skimmerskuggan sportar samma gröna hololack idag, nämligen Lonesome George från Cirque, min första bekantskap med det här märket an I like.
När ett lack är grönt och heter något med George så förs mina tankar till St. Göran och draken, och alltså tycker jag det här är drakgrönt eller något. Jag älskade att ha det här på tassarna - det satt på i fem dagar fastän att jag lyckades knacka av ena lillfingernageln innan det här ens hamnade framför kameran. Bilderna är tagna dag tre och förutom den där avslagna nageln med påföljande splittring av lacket, så ser det nylackat ut.


Kort lillfingernagel där, de andra naglarna blev nerkortade lagom till lackbytet ett par dagar senare. Det här är tre lager av Lonesome George och jag gjorde som jag brukade för att undvika holosjuka och väntade en liten stund mellan lagren. Liten aning av baldspots på vissa naglar, men man behöver nog inte fler lager än tre för att täcka alla skavanker.


Professor Karl Kalkyl stod lite påpassligt i vitrinskåpet och ville vara med på bild med sin gröna kappa. Eller Tryphon Tournesol som han hette när Hergé döpte honom. Kan vara så att jag skrattade så tårarna rann i fem minuter när jag fick veta hans belgiska namn. Tryphon.... Herregud....

Betyg 5/5

10 kommentarer:

 1. Hahaha, vilket namn! Men söt är han och lacket är dundervackert. Cirques holosar går inte av för hackor! Den gröna nyansen här är ju bara så läcker! Trist med den brutna nageln men korta naglar är snyggt det med tycker jag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamen alltså - jag hade ju hoppats på att han skulle ha hetat Georges eller något så att min matchning skulle ha varit perfekt. Tournesol visste jag redan om, men jag var inte riktigt beredd på Tryphon när jag frågade mitt Tintinuppslagsverk aka älskade maken. Han var tvungen att pausa filmen de tittade på för att jag skrattade så högt att de inte hörde dialogen längre. Jag skrattar fortfarande faktiskt. :D Så tårarna rinner. :D

   Radera
 2. Hm, jag har tänkt att jag kanske inte behöver Lonesome George, men det ser ut som jag haft fel hela tiden. Jättesnyggt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänk det trodde inte jag heller. Och jag hade fel, kanske att du också har det. :)

   Radera
 3. It's a nice green holo and quite sparkly too! I like it :-) Lol your friend seems happy with it too ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. It's very beautiful! Lovely shade of green

   Radera
 4. Gröööönt är skönt! Fint fina du :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. *rodnar lite* Du kan va fin.

   Radera
 5. Åh så fina bilder! Kul att se hos dig också :)

  SvaraRadera
 6. Jag tyckte det var jätteroligt att vi hade valt samma lack. Det var en bra fredag det! :)

  SvaraRadera

Hej! Jag blir jätteglad för kommentarer.
För enkelhetens skull svarar jag på frågor här.

Observera att reklam och spam kommer raderas - likaså anonyma kommentarer oavsett innehåll. Glöm inte att skriva under alltså!