fredag 3 januari 2014

Nubar, Sour apple

Idag fyller min Chilipojke 13 år. Jag sitter här och sneglar lite på den den där tonåringen och undrar vart sjutton tiden tog vägen. Det går så fort ibland, och det är verkligen på sina barn man märker det. Söt är han i varje fall - oavsett ålder. Mammas fina kille.
Han gillar grönt så jag tänkte att det kunde passa bra att visa ett grönt lack idag. Bilderna är någon vecka gammal, tagna på den tiden min ringfingernagel gick sönder så långt nere att det gjorde ont. Och så hamnade det alltid nagellack på fingret för att den var så rackarns kort och inte alls passade in med min vanliga nagelmålarsnits. Man är väl vanedjur liksom.


Sour apple från Nubar gör verkligen skäl för sitt namn. Riktigt Granny Smith-skalsgrön jelly. Alldeles för sura äpplen om ni frågar mig. Ljust grönt som drar åt det gula hållet, en sådan där nyans som ofta kallas för limegrön. Görsnygg!


Och så var det en jelly... Förbaskat jobbigt att måla med om jag ska vara ärlig. Jag vill verkligen älska allt med Nubar men i det här fallet gjorde jag inte det. Det här är fyra lite kladdiga och kletiga och flödiga lager. På pluskanten torkade det hyfsat fort trots sina mängder med lager.


Eftersom jag inte tycker om Granny Smith hade vi inget sådant äpple att matcha med, men Chilipojken hade en Mer (eller var det en Festis?) stående i kylen med passande färg. Jag tror att det var smak av kaktus och guarana, men jag kan minnas fel.

Betyg 3/5 Färgen uppväger formulan i det här betyget.

6 kommentarer:

 1. Låter jobbigt med formulan, men resultatet ser fint ut. Gillar nyansen! Grattis till chillipojken! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska hälsa honom om jag ser honom. Han fick en surfplatta.... :)

   Radera
 2. Det är en lite speciell teknik när man målar med de här crellysarna men de är väl värda det för det är härliga lack, tycker jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Färgen är ju frikking underbar, så väl värt det.

   Radera
 3. Granny Smith är de enda äpplena som går att äta enligt mig. Avskyr mjöliga röda äpplen, smakar vedervärdigt.
  Alltså kan jag inte annat än att älska detta lack trots den tråkiga formulan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingrid Marie ska det vara. ;)

   Radera

Hej! Jag blir jätteglad för kommentarer.
För enkelhetens skull svarar jag på frågor här.

Observera att reklam och spam kommer raderas - likaså anonyma kommentarer oavsett innehåll. Glöm inte att skriva under alltså!