Sidor

söndag 26 januari 2014

A England, Excalibur (new edition)

Ännu ett lack från A Englands The mythicals-kollektion som blivit omgjord är Excalibur. Och eftersom jag är en nörd och bland annat nördar över Arthur-legenden så måste jag så klart ha alla lack i kollektionen (och märket tydligen). Så ja - nya Excalibur-versionen fick pryda mina tassar tidigare i veckan.


Den nya versionen av Excalibur påminner mer om en rostig svärdsklinga än den högpolerade blanka som den gamla versionen var. Lite mer frost, sedan silver med guldstänk i och ja - det är så här jag tänker mig att Excalibur ser ut nu, när Lady of the lake har tagit tillbaka svärdet och haft det hos sig i botten av sjön i 1000 år. Lite anfrätt men fortfarande väldigt vacker.


Två lager, lättlackade och snabbtorkade. Jag lade på Seche vite så klart men mest för att jag ville ha det lite blankare och för att jag är van vid det. Inte för att det torkar matt eller så, men själva lacket är inte blankt direkt. Som sagt - jag tänker på en rostig svärdsklinga...


Precis som förra gången jag visade ett lack som heter Excalibur, så matchar jag med filmen med samma namn. Ett måste i dvd-hyllan om man är Arthur-nörd. Och det är ju jag!

Betyg 4/5