Sidor

torsdag 12 december 2013

Dance legend, Celia

Bäst att jag skriver om det här lacket innan jag glömmer bort hur man gör. Har hamnat i en svacka igen, men det reder väl upp sig så småningom. Hoppas jag.


Celia är ännu ett lack jag fått av den eminenta Cactus. Jag misstänker starkt att det är en liten Monsters Inc.-kollektion jag förärats med. Jag har redan provat Boo och jag vet att jag har en Sulley kvar i lådan. Celia är Mikes flickvän, hon med ormhåret.
Lacket är en multikrom liten skönhet. Kraftig blålila som ibland vill vara helt blå, som skiftar över i vinrött och brons. Inga bilder kan göra det rättvisa såklart.


Det enda jag inte gillat med de här lacken är att de är lite besvärliga att måla med. De beter sig sådär holosjukt, lämnar kala fläckar och färgen följer gärna med penseln om man inte är lätt på handen. Tre lager för att uppnå önskad täckning, och sedan på med topplack. Det går från vackert till jättevackert med topplacket. Jag upplever att det jämnar ut alla skavanker och eventuella penseldrag försvinner.


Vas som jag och älskade maken inte kunde motstå på en loppis en gång i tiden. På ena sidan är den randig och prickig och på andra sidan är det en tupp. 50 - 60-tal och jag gillar den skarpt.

Betyg 4/5