Sidor

fredag 22 november 2013

Holofredag: Glitter gal, Light as a feather

Titta vad jag rotade fram ur arkivet! Inte så värst gammalt dock, bar Light as a feather tidigare i veckan, när man fortfarande visste vad solen var. Så ja - solbilder. Önskar att det var lika lovande där ute men icke. Moln så långt ögat når.


Light as a feather är ett sådant där lack som jag verkligen velat ha men ändå inte tagit mig för att skaffa därför att jag ändå visste att det inte var vad det ville vara. Det vill vara en vit holo men är ändå väldigt ljust grått i tonen. Att göra en helt vit holo är säkert en helig graal för många lacktillverkare - näst intill omöjligt. Holopigmenten är ju oftast åt det grå hållet och därmed blir även vitpigmenterade lack lite grå, det här också. Fast jag tänker ändå vara snäll och kalla det för en vit holo för jo - närmare än så här är det nog svårt att komma. Jag vill kalla det skirt vitt med hologrått dis.
Det kan bilda regnbågar, blir inte fullt så scattered som det ser ut att vara på mina bilder. Det var svårt att få ner holot på bilderna men jag såg de där hololinjerna spela över nageln mest hela tiden, även om det var grådassigt ljus.


Nu är det här skirt. Väldigt skirt till och med. Jag gissar på att det bidrar till den lätta tonen och att det ändå känns mer vitt än grått. Första lagret syntes bara som ett holoskimmer på naglarna och jag slutade på tre lager innan jag var nöjd. Då hade jag fortfarande tydlig vnl men med ett sådant här lack tyckte jag inte att det spelade någon roll.
Väldigt lätt att lacka med, inga holosjuka tendenser och det var inga problem att måla lagren i ganska rask takt ovanpå varandra. Jag trivdes så bra i det här att det satt på i tre dagar, ungefär så länge jag kan ha ett lack innan hela mitt inre skriker efter omväxling.


En fjäderformad ring, att matcha Light as a feather med. Eller om det är ett löv kanske? Äsch, just idag är det en fjäder. Köpt på H&M för en inte alltför dyr peng. Just här inställd så att den passade på Lilla E.

Betyg 4/5. Hade varit full pott om det verkligen hade varit vitt.

PS. Ja, det är ju alltså Holofredag i regi av Skimmerskuggan. Och jag är med mitt i mörkaste november. Tjoflöjt!