fredag 22 november 2013

Holofredag: Glitter gal, Light as a feather

Titta vad jag rotade fram ur arkivet! Inte så värst gammalt dock, bar Light as a feather tidigare i veckan, när man fortfarande visste vad solen var. Så ja - solbilder. Önskar att det var lika lovande där ute men icke. Moln så långt ögat når.


Light as a feather är ett sådant där lack som jag verkligen velat ha men ändå inte tagit mig för att skaffa därför att jag ändå visste att det inte var vad det ville vara. Det vill vara en vit holo men är ändå väldigt ljust grått i tonen. Att göra en helt vit holo är säkert en helig graal för många lacktillverkare - näst intill omöjligt. Holopigmenten är ju oftast åt det grå hållet och därmed blir även vitpigmenterade lack lite grå, det här också. Fast jag tänker ändå vara snäll och kalla det för en vit holo för jo - närmare än så här är det nog svårt att komma. Jag vill kalla det skirt vitt med hologrått dis.
Det kan bilda regnbågar, blir inte fullt så scattered som det ser ut att vara på mina bilder. Det var svårt att få ner holot på bilderna men jag såg de där hololinjerna spela över nageln mest hela tiden, även om det var grådassigt ljus.


Nu är det här skirt. Väldigt skirt till och med. Jag gissar på att det bidrar till den lätta tonen och att det ändå känns mer vitt än grått. Första lagret syntes bara som ett holoskimmer på naglarna och jag slutade på tre lager innan jag var nöjd. Då hade jag fortfarande tydlig vnl men med ett sådant här lack tyckte jag inte att det spelade någon roll.
Väldigt lätt att lacka med, inga holosjuka tendenser och det var inga problem att måla lagren i ganska rask takt ovanpå varandra. Jag trivdes så bra i det här att det satt på i tre dagar, ungefär så länge jag kan ha ett lack innan hela mitt inre skriker efter omväxling.


En fjäderformad ring, att matcha Light as a feather med. Eller om det är ett löv kanske? Äsch, just idag är det en fjäder. Köpt på H&M för en inte alltför dyr peng. Just här inställd så att den passade på Lilla E.

Betyg 4/5. Hade varit full pott om det verkligen hade varit vitt.

PS. Ja, det är ju alltså Holofredag i regi av Skimmerskuggan. Och jag är med mitt i mörkaste november. Tjoflöjt!

10 kommentarer:

 1. Tycker det är fint även om det är skirt. Och ja, ett helt vitt holo vore en dröm!

  SvaraRadera
  Svar
  1. En dröm vi kan få drömma om tror jag. :)

   Radera
 2. Svar
  1. Jag är ju inte ledsen över att jag skaffade det direkt, om man säger som så. :)

   Radera
 3. Svar
  1. Visst är det fint. Glittrar så vackert så. :)

   Radera
 4. Har också suktat efter denna länge men kommit till insikt med att det förmodligen inte kommer att bli något köp. Av samma anledningar som du talar, det är inte riktigt vad det vill vara. Vitt holo... Men tanken på kritvitt holo är svindlande:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är ju inte ledsen över att det finns i samlingen, men som sagt - hade det varit en kritvit holo hade jag varit ännu mindre ledsen över det. :)

   Radera
 5. Det är inte helt min tekopp, men jag tycker ändå det är snyggare än jag först trodde att jag skulle tycka :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jättefint tycker jag. Fastän det inte är vitt. ;)

   Radera

Hej! Jag blir jätteglad för kommentarer.
För enkelhetens skull svarar jag på frågor här.

Observera att reklam och spam kommer raderas - likaså anonyma kommentarer oavsett innehåll. Glöm inte att skriva under alltså!