Sidor

tisdag 15 oktober 2013

United in pink: Ciaté, Magic carpet

Visar de här bilderna lite fort nu så att jag kan gå och ta av eländet och måla på något jag inte får ont i ögonen av...


Jag valde att effektivt förstöra gårdagens Life is rosy med att måla på lite glitter i form av Magic carpet från Ciaté. I en klar bas simmar det omkring glitter i oregelbundna former och storlekar i någon sorts rosalila nyans.


Jag skrev att jag målade på det här. Jag ljög. Basen är någon sorts geléig historia och omöjlig att få ut på nageln på annat sätt än medelst duttande en masse. Luktar förskräckligt. Dessutom med en pensel som såg ut att ha förlorat en match mot en mixer. Ingen trevlig lackupplevelse alls med andra ord. Och sedan krympte det för att göra det hela ännu mer eländigt.
Det glittrar fint och sådär men i det här fallet är det inte värt jobbet.


Har en tjusig bricka med massor av rosa/röda hjärtan på. Passar bra att matcha med den här veckan.

Betyg 1/5

United in pink är temat för veckan för att uppmärksamma Rosa Bandet och Bröstcancerfonden. Det pratas mycket om att skänka pengar och köpa produkter och medel till forskning är väldigt viktigt för att vi ska kunna bekämpa den här sjukdomen (och alla andra cancerformer).
Jag vill dock återigen slå ett slag för att man ska lära sig upptäcka skiten innan det är försent. Gå i väg på mammografi - det är obehagligt men alternativet är värre. Känn igenom dina bröst, lär dig hur de ser ut och känns när de mår bra så att du snabbt kan upptäcka skillnader. Pallra dig till läkaren för minsta lilla osäkerhet. Det kan rädda liv. Ta hand om dig och kom ihåg att du är värdefull.