söndag 27 oktober 2013

United in green + NailArt Sunday

Sista dagen på United in green och det är söndag igen, med LeLacks NailArt Sunday på schemat. Temat den här veckan är Halloween (en "högtid" jag fullkomligt avskyr, men det är en annan femma) och hur kombinerar man bäst grönt och Halloween? Jo - man gör en skittlette med monstertema så klart.


Behöll gårdagens Go green som bas så det är den som syns i sin oförädlade form på tumme och pekfinger. Glitter på lillfingret i form av Monster mash från Orly, som är prismatiska hexagonaler och strängar i en svagt grönfärgad bas. Och så små Frankensteinar, eller något, där jag har använt Camelot från A England till de svarta detaljerna.


Lagom pyssligt för er alldeles egen tummen-mitt-i-handen-nailartare. Använde mig av det dottingtool som Lela var så himla underbar och skickade till mig. Premiär för det för så ofta gör jag spännande saker på naglarna...


Låt er inte luras av att monstret på den här dvdn är blå i nyllet, inte heller av att omslaget är i färg. "Young Frankenstein" (eller "Det våras för Frankenstein" som den fick heta på svenska) är Mel Brooks kärleksfulla hyllning till de klassiska Frankensteinfilmerna med Boris Karloff som Monstret, och filmen är sålunda svartvit. Jag fullkomligt älskar den här filmen. Den tillhör kategorin hysteriskt rolig och jag kan citera från den vid alla möjliga, och omöjliga, tillfällen. Mitt filmtips till er. Se den gärna på torsdag som är den dag Halloween firas. För jo - likt julafton har Halloween ett fast datum och det datumet är 31 oktober. Alltid.	


	

13 kommentarer:

 1. Snyggt :)
  Ja Halloween har jag aldrig förstått mig på. Men allhelgona tycker jag om, det är alltid så fint på kyrkogården då

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, vad är det för skräp liksom? En ursäkt för att traktens bus ska få kasta ägg på mitt hus?
   Allhelgona firar jag bara lite grann, tänder ljus på älskade makens farmor och farfars grav och äter gott med sväronen.

   Radera
 2. Älskar den filmen!! Och Halloween, nä, hos oss är det Alla Helgons Dag nästa helg. En vacker högtid som totalt glömts bort i vårt tydligen behov att plocka in kommersiella högtider från andra länder så handlarna blir glada!

  Fin skittlette förresten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis just det det är - kommersiellt skräp som vi importerat som en ursäkt för att ha maskerad med skräcktema och äta oss stinna på godis. Blä och fy säger jag. :P

   Radera
 3. Kan hålla med dig om Halloween, mest för att butiker ska tjäna pengar på skräp känns det som.
  Superkul manikyr däremot!! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man gillar väl gamla monsterfilmer liksom... ;)

   Radera
 4. Fint är det allt även om inte halloween är något för mig heller!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad skönt det är att höra att vi är så många som dissar Halloween. :)

   Radera
 5. Gillar din monsterskittlette! Tycker det var väldigt smart att använda just Monster Mash på lillfingret också. Själv firar jag Allhelgona och Samhain i stället för Halloween och jag lyckades inte alls få till min inspriration lika bra som du.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inspiration vet jag inte. Tänkte bara köra grönt först men så kom jag att tänka på Boris Karloff som Monstret och då var det liksom kört... :)

   Radera
 6. Alla helgona uppmärksammas betydligt mer än halloween även i vårt hushåll. Men jag kan inte påstå att jag gillar alla helgona, tycker det är lite påfrestande och jobbigt faktiskt om jag ska vara ärlig. Det är en mycket fin gest att åka runt till gravarna (det börjar bli ett par stycken att besöka nu, nackdel med att bli äldre) men jag blir så illa till mods efter det att egentligen helst låter bli.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och vad kul att dotting toolen kom till användning, snyggt:)

   Radera
  2. Innan jag träffade älskade maken "firade" jag inte heller Allahelgona. Mina mor- och farföräldrar (och övrig släkt som gått bort) är begravda så långt ifrån mig så det har liksom aldrig blivit så. Men trevligt umgänge med släkten är ju aldrig fel, oavsett orsak.

   Och TACK IGEN för dottingtoolet. :)

   Radera

Hej! Jag blir jätteglad för kommentarer.
För enkelhetens skull svarar jag på frågor här.

Observera att reklam och spam kommer raderas - likaså anonyma kommentarer oavsett innehåll. Glöm inte att skriva under alltså!