Sidor

måndag 21 oktober 2013

United in green: Depend #328

United in pink-veckan är över och vi tar i stället klivet in i en grön vecka i form av United in green. Varför detta kanske någon undrar. Jo, i USA är oktober inte enbart en rosa månad riktad mot Breast Cancer Awareness, utan även en grön för att belysa mental ohälsa i allmänhet och depressioner i synnerhet. När det gäller cancer är folk ofta ganska så medvetna och det är inte alls ett lika tabubelagt ämne som det en gång varit. Att vara deprimerad är det däremot vanligt att man fortfarande gömmer undan, skäms över. Och med tanke på att det är ungefär lika vanligt som en förkylning så är det ju lite tråkigt att det blivit så.

Jag har själv varit drabbad av depressioner under stora perioder i mitt liv, och ni som har hängt med här (och kanske på andra bloggen också) vet att jag just nu tampas med dessa jobbiga känslor igen. Den här gången väntar jag inte ut det som jag gjort förut. Jag går till kurator minst en gång i veckan för att bena ut varför jag mår dåligt i själen och just nu jobbar vi med en speciell handlingsplan som ska ge mig verktyg att bättre hantera de känslor som kommer upp i olika situationer.

Värdinna den här veckan är Karin på Vacker&Underbar. Gå gärna in och läs hennes inlägg om den här temaveckan, om ni inte redan har gjort det.


Och jag börjar denna gröna temavecka med vad som ser ut att vara fusk. För den här gulgröna sörjan ser mest gult ut på mina bilder, men jag lovar och svär att det ser grönt ut på riktigt. Förvisso en väldigt urvattnad och ljus grön, men ändock grön. Lite syrlig neongrönt så där. Får mig att tänka på syra och Alienblod.
Det här är det lack som stått längst i min otestade låda, jag tror det kom förra hösten. Och anledningen till att det stått där så länge är att det baske mig är omöjligt att få på bild så nu vill jag bara bli av med det. Jag har försökt lägga det över svart - syntes inte alls. Jag har försökt lägga det ensamt - syntes inte alls. Så till sist lade jag det över vitt med tanken att det skulle poppa till och synas. Men nej.
Det här kan vara det onödigaste som någonsin skapats i lackväg. Det syns knappast oavsett vad man lägger det på, färgen är helt omöjlig. Det innehåller dessutom någon sorts glitter i samma färg som den svagt färgade basen, och det glittret syns ju inte det heller. Det ser ut som luftbubblor eller mörkare fläckar om man vill vara snäll. Jag vill inte vara snäll mot det här lacket - jag vill slänga det.


Sammanlagt 8 lager lack är det på mina bilder. Mellan bas- och topplack grundade jag med tre lager av Dandy lyin' around från China glaze och över det lade jag sedan tre lager av #328. Tre lager för att få en aning om att det händer något färgmässigt, inte helt okej. Geléigt lack dessutom. Inte svårlackat men konstigt. Ska jag säga något positivt om det här lacket är det att  det i varje fall torkade ganska så snabbt. Så att jag blev överraskad till och med.


Det ser ut som innehållet i den här tuben också, men eftersom jag inte har lust att hälla tandkräm i näven för att matcha få ni tro mig på mitt ord. Inte min favorittandkräm kan vi väl säga. Färgen på lacket är för övrigt mer som den där limegröna på tuben än den gula som min kamera fångade.

Betyg 1/5