måndag 21 oktober 2013

United in green: Depend #328

United in pink-veckan är över och vi tar i stället klivet in i en grön vecka i form av United in green. Varför detta kanske någon undrar. Jo, i USA är oktober inte enbart en rosa månad riktad mot Breast Cancer Awareness, utan även en grön för att belysa mental ohälsa i allmänhet och depressioner i synnerhet. När det gäller cancer är folk ofta ganska så medvetna och det är inte alls ett lika tabubelagt ämne som det en gång varit. Att vara deprimerad är det däremot vanligt att man fortfarande gömmer undan, skäms över. Och med tanke på att det är ungefär lika vanligt som en förkylning så är det ju lite tråkigt att det blivit så.

Jag har själv varit drabbad av depressioner under stora perioder i mitt liv, och ni som har hängt med här (och kanske på andra bloggen också) vet att jag just nu tampas med dessa jobbiga känslor igen. Den här gången väntar jag inte ut det som jag gjort förut. Jag går till kurator minst en gång i veckan för att bena ut varför jag mår dåligt i själen och just nu jobbar vi med en speciell handlingsplan som ska ge mig verktyg att bättre hantera de känslor som kommer upp i olika situationer.

Värdinna den här veckan är Karin på Vacker&Underbar. Gå gärna in och läs hennes inlägg om den här temaveckan, om ni inte redan har gjort det.


Och jag börjar denna gröna temavecka med vad som ser ut att vara fusk. För den här gulgröna sörjan ser mest gult ut på mina bilder, men jag lovar och svär att det ser grönt ut på riktigt. Förvisso en väldigt urvattnad och ljus grön, men ändock grön. Lite syrlig neongrönt så där. Får mig att tänka på syra och Alienblod.
Det här är det lack som stått längst i min otestade låda, jag tror det kom förra hösten. Och anledningen till att det stått där så länge är att det baske mig är omöjligt att få på bild så nu vill jag bara bli av med det. Jag har försökt lägga det över svart - syntes inte alls. Jag har försökt lägga det ensamt - syntes inte alls. Så till sist lade jag det över vitt med tanken att det skulle poppa till och synas. Men nej.
Det här kan vara det onödigaste som någonsin skapats i lackväg. Det syns knappast oavsett vad man lägger det på, färgen är helt omöjlig. Det innehåller dessutom någon sorts glitter i samma färg som den svagt färgade basen, och det glittret syns ju inte det heller. Det ser ut som luftbubblor eller mörkare fläckar om man vill vara snäll. Jag vill inte vara snäll mot det här lacket - jag vill slänga det.


Sammanlagt 8 lager lack är det på mina bilder. Mellan bas- och topplack grundade jag med tre lager av Dandy lyin' around från China glaze och över det lade jag sedan tre lager av #328. Tre lager för att få en aning om att det händer något färgmässigt, inte helt okej. Geléigt lack dessutom. Inte svårlackat men konstigt. Ska jag säga något positivt om det här lacket är det att  det i varje fall torkade ganska så snabbt. Så att jag blev överraskad till och med.


Det ser ut som innehållet i den här tuben också, men eftersom jag inte har lust att hälla tandkräm i näven för att matcha få ni tro mig på mitt ord. Inte min favorittandkräm kan vi väl säga. Färgen på lacket är för övrigt mer som den där limegröna på tuben än den gula som min kamera fångade.

Betyg 1/5 


 

12 kommentarer:

 1. Kan bara instämma i bottenbetyget!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hemskt och fruktansvärt och skitfult är det.

   Radera
 2. Usch för dåliga lack! Men tack för att du är med! Det är ett viktigt ämne, skönt att du får hjälp!

  SvaraRadera
 3. Detta kändes ju som ett bottennapp nagellacksmässigt. Jag måste säga att jag tyckte det påminde lite om sörjan som blir i en blomvas om man låter blommor stå så vattnet torkar ut nästan men ändå får någon slags grönton. Jag brukar gilla fulsnygga lack, men detta kändes bara fult i mina ögon.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gillar din liknelse där. :D Och ja - det här är bara fult (så varför har jag inte tagit bort det än?)

   Radera
 4. Färgen i sig gick väl an men glittret/prickarna/luftbubblorna gjorde att det ser ut som när man vispat ägg och socker pösigt till en sockerkakssmet tycker jag. Och det är nog inget man vill ha på naglarna... Slänga låter som en bra plan :p

  SvaraRadera
  Svar
  1. Färgen går inte alls an för den syns inte. Ligger i det miljöfarliga avfallet as we speak.

   Radera
 5. Men oj, vilket lack ...

  Användbart till någon annorlunda nailart kanske? Bubblorna ser ju intressanta ut. Lite som ytan på citronglasyr eller nå't.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Användbart till inget alls är min gissning.

   Radera
 6. Jag håller med dig om att det här inte är något trevligt lack alls!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä! Fy ta bort gör om gör rätt.

   Radera

Hej! Jag blir jätteglad för kommentarer.
För enkelhetens skull svarar jag på frågor här.

Observera att reklam och spam kommer raderas - likaså anonyma kommentarer oavsett innehåll. Glöm inte att skriva under alltså!