onsdag 11 september 2013

Totally Adam, Fall into the glitter

Jag har antytt att jag har frankat en ny "kollektion" och nu är den klar. Jag har även antytt att temat den här gången är musikaliskt och det är det. 
Om man tittat in på min andra blogg, Mrs Datas liv, någon gång under det senaste halvåret så har man säkert märkt att jag har hittat musik som verkligen talat till mig. Jag kanske är sist i världen med att älska Adam Lambert, men nu gör jag det i varje fall. Kollektionen heter således Totally Adam (eftersom jag har bestämt mig för att alla lack jag gör ska ha samlingsnamnet Totally).
Jag satt hemma med en god vän och vi pysslade med något okänt när hon helt plötsligt sade:
"Du... Om du skulle göra en Adam Lambert-kollektion skulle du kunna göra ett lack som heter 'Fall into the glitter'."
Först stirrade jag på henne en stund, sedan skrek jag till lite och sedan slet jag fram papper och penna och började planera.
Det är fem lack i den här kollektionen och alla har inspirerats av Adam Lamberts låtar. Självklart börjar jag med det lack som födde hela idén och som skapades först av dem - Fall into the glitter.


Det här är egentligen tänkt som ett effektlack men här visar jag det på egen hand. Det är en svagt färgad bas med pyttesmått kopparfärgat glitter, platinafärgat glitter i oregelbundna former och större guldhexagonaler. Fall into the glitter ville jag ha metalliskt, lite som glitterkonfetti var min tanke.


För denna grad av täckning har jag tre lager av Fall into the glitter. De små glittren är såklart de som ivrigast följer med penseln, men man behöver inte direkt fiska efter de andra heller. Svårast att få upp är de oregelbundna. Jag är nöjd med det här. Gillar särskilt hur det den här gången nästan blev en funky french på lillfingret. Jag har burit det som effektlack också, som jag inte fotograferade dock, och då tyckte jag ett lager var lagom mycket glitter.
Det älskar topplack så klart.


Det gäller att släppa hjärnan lite när man varit så helt igenom fokuserad på inspirationen till lacket att man bara ser Adam framför sig. Den här ringen från Cartier, som jag fått i present av älskade maken, tar dock upp de olika färgerna på glittren.

Namnet då, kanske ni undrar? Varifrån kommer det?
Jo, på Adam Lamberts debutalbum "For your entertainment" finns det med en underbar låt som heter "Aftermath". Jag har sagt någon gång att om jag bara fick lyssna på en enda Adam Lambert-låt till i hela mitt liv, så skulle det vara den. Ibland får den mig att le, ibland fyller den mig med jävlaranamma och ibland får den mig att gråta.
I den här sången finns det en passage (bridge) som går som så:

Before you break you have to shed your armour
Take a trip and fall into the glitter
Tell a stanger that they're beautiful
So all you feel is love, love

Jag hade svårt att välja ett klipp att illustrera det här inlägget med så ni får två. En fanvideo (textad) med albumversionen och en akustiskt liveversion.
12 kommentarer:

 1. Väldigt vackert namn, och väldigt vackert lack! Jag gillar verkligen koppar mot det guldiga!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst blev det bra. Jag är verkligen nöjd med min lilla skapelse. :)

   Radera
 2. Fint lack! Guldglitter kan aldrig bli fel!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä gud nej, guld är tjusigt värre. :)

   Radera
 3. Så fint! Både namn och lack! Jättejättefint!

  SvaraRadera
 4. Åhhhh jag döööör vad roligt!! Jag ääääääälskar ju oxå Adam Lambert och just låten Aftermath som ju är kanon. Och lacket är ju sååå läckert! Nu ser jag fram emot att se alla de andra lacken....:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Jag var helt övertygad om att du redan listat ut vad jag skulle göra för hyllningslack den här gången. :) Hoppas du gillar övriga fyra också.

   Radera
 5. Åh så snyggt! Bra jobbat :)

  SvaraRadera
 6. Det här måste ju vara ett av dom mest perfekt namnen på ett glitterlack! Snyggt blev det dessutom!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla glitterlack borde heta "Fall into the glitter". :) Kan ju bara tacka I för idén för den var inte min egen men underbart bra.

   Radera

Hej! Jag blir jätteglad för kommentarer.
För enkelhetens skull svarar jag på frågor här.

Observera att reklam och spam kommer raderas - likaså anonyma kommentarer oavsett innehåll. Glöm inte att skriva under alltså!