Sidor

onsdag 25 september 2013

OPI, Fiercly Fiona

Ja men det var ju därför jag tröttnade på OPI. Jag hade förträngt den där breda penseln. Nu vet jag att breda penslar är poppis ute i stugorna, men jag har larvigt smala naglar och de breda penslarna är en styggelse då. Särskilt om de är supermjuka och sprider ut sig vid minsta lilla tryck, som när man målar naglarna till exempel, som fallet är med OPIs pensel.


Nu har jag dock suttit och suktat efter Fiercly Fiona sedan jag såg min första swatch på det så jag struntar i breda penslar och lackar på. Lacket kom med OPIs Shrek-kollektion för några år sedan och Fiona är fru träsktroll så jag antar att det här är menat att vara träsktrollfärgat. Ljust gult med en en aning grönt i säger jag. Jag ä-ä-ä-älskar gula lack och även om det här kanske inte var den mest smickrande färgen på mina händer så tycker jag om det väldigt mycket.


Ni vet det där med att det kan vara besvärligt att måla med gula lack? Fiercly Fiona är inget undantag. Formulan är lite vattnigt rinnig samtidigt som det känns segt och man gör klokt i att inte ha bråttom mellan lagren utan låta det torka till lite, bästa sättet att undvika bergslandskap på naglarna. Lagren gifter sig fint med varandra och det är inga problem att måla tunna lager, vilket är tur med tanke på att det här är fyra lager och jag kanske kunde behövt ett femte. Någon måtta får det vara dock.
Lite segtorkat också, även med Seche vite som hjälpt. Jag tycker dock att det här är så pass fint att det helt klart är värt besväret.


Jag hade såklart kunnat matcha med filmen som fick döpa kollektionen, men eftersom jag tycker att det ser bra mycket ut som dijonsenap på naglarna så föredrar jag att matcha med det. Äkta dijon det här, specialimporterad till lilla mig från min ömma moder när hon var i Dijon (bland annat) för ett tag sedan. Hon kan köpa presenter min lilla mamma.

Betyg 4/5