Sidor

fredag 30 augusti 2013

Picture polish, White wedding

Jag är så himla fjantig. När jag äntligen har fått tag på ett sådant där lack som jag gått och suktat efter så har jag en tendens att ställa ner det i lådan för otestade lack, beundra det i flaskan och inte måla med det. För att jag är rädd att bli besviken. Någon som känner igen sig? 
Nu tycker jag att det får vara slut på att vara dum i huvudet på det sättet, så jag har radat upp mina lack-jag-inte-förmår-mig-lacka-med-för-de-är-för-fina i en prydlig rad och jag får inte röra de andra lacken i lådan innan jag har prövat de här. 


Först ut av dessa lack blev White wedding från Picture polish. Inte för att det har stått värst länge i lådan, det kom med senaste NailMail, utan för att risken finns att det hade kunnat bli stående länge i lådan. Och för att det var det första lacket som älskade maken valde. Han tycker det är snyggt när jag har vita naglar.
För vitt är det - vit jelly med små flecks som skiftar i ljusaste guldgröna, lila, rosa och blåturkos. Ytterst diskret effekt och vanligast förekommande är att det ser ut att vara vit med ett diskret silverskimmer. Flecksen gör att det vita inte blir sådär kritigt vitt utan mer krispigt. Lite som nyfallen snö.


Jelly betyder att det i stort sett är omöjligt att göra det opakt och så är fallet även här. Det här är fem tunna lager och som ni ser har jag fortfarande tydlig vnl, en vnl som inte stör mig ett dugg. Väldigt lättlackat, ingenting som rinner iväg eller bildat vallar. Tunn och fin formula. Jag väntade en minut eller två mellan varven för att undvika den där tuggummieffekten som kan bli om man målar jellies i många lager, och märkte inte av att lacket drogs med penseln ett dugg.
Förresten behöver man inte alla de där fem lagren för att uppnå den täckning jag har här, det var mest jag som ville testa om det gick att göra det opakt, vilket alltså inte gick. Två lite flödigare eller tre lite tunnare lager hade nog räckt.
I vanlig ordning har jag överlackat med Seche vite och det både torkade och härdade snabbt.


White wedding hade man ju kunnat matcha med en brudklänning är klart, men det har jag ju redan gjort. Jag visste dessutom sedan tidigare att jag ville matcha det med den här rara lilla katten/timern som jag fick i julklapp av Lilla E. Cirka hur söt som helst, även om den tickar ganska högt.

Betyg 4/5