fredag 30 augusti 2013

Picture polish, White wedding

Jag är så himla fjantig. När jag äntligen har fått tag på ett sådant där lack som jag gått och suktat efter så har jag en tendens att ställa ner det i lådan för otestade lack, beundra det i flaskan och inte måla med det. För att jag är rädd att bli besviken. Någon som känner igen sig? 
Nu tycker jag att det får vara slut på att vara dum i huvudet på det sättet, så jag har radat upp mina lack-jag-inte-förmår-mig-lacka-med-för-de-är-för-fina i en prydlig rad och jag får inte röra de andra lacken i lådan innan jag har prövat de här. 


Först ut av dessa lack blev White wedding från Picture polish. Inte för att det har stått värst länge i lådan, det kom med senaste NailMail, utan för att risken finns att det hade kunnat bli stående länge i lådan. Och för att det var det första lacket som älskade maken valde. Han tycker det är snyggt när jag har vita naglar.
För vitt är det - vit jelly med små flecks som skiftar i ljusaste guldgröna, lila, rosa och blåturkos. Ytterst diskret effekt och vanligast förekommande är att det ser ut att vara vit med ett diskret silverskimmer. Flecksen gör att det vita inte blir sådär kritigt vitt utan mer krispigt. Lite som nyfallen snö.


Jelly betyder att det i stort sett är omöjligt att göra det opakt och så är fallet även här. Det här är fem tunna lager och som ni ser har jag fortfarande tydlig vnl, en vnl som inte stör mig ett dugg. Väldigt lättlackat, ingenting som rinner iväg eller bildat vallar. Tunn och fin formula. Jag väntade en minut eller två mellan varven för att undvika den där tuggummieffekten som kan bli om man målar jellies i många lager, och märkte inte av att lacket drogs med penseln ett dugg.
Förresten behöver man inte alla de där fem lagren för att uppnå den täckning jag har här, det var mest jag som ville testa om det gick att göra det opakt, vilket alltså inte gick. Två lite flödigare eller tre lite tunnare lager hade nog räckt.
I vanlig ordning har jag överlackat med Seche vite och det både torkade och härdade snabbt.


White wedding hade man ju kunnat matcha med en brudklänning är klart, men det har jag ju redan gjort. Jag visste dessutom sedan tidigare att jag ville matcha det med den här rara lilla katten/timern som jag fick i julklapp av Lilla E. Cirka hur söt som helst, även om den tickar ganska högt.

Betyg 4/5

17 kommentarer:

 1. Jag känner igen mig!! Vad fjantig man är egentligen. Bara för att det inte skulle bli så när jag hade köpt Chanel Taboo så lackade jag med det dagen efter inköpet :)

  Det här är väldigt vacker tycker jag. Skirt och ljuvligt precis som en brud.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min största rädsla i den där raden är Baker street. Störtlöjligt! :)

   Radera
 2. Samma här, jag är likadan... Har ägt en Chanel-flaska i nästan två månader som jag fortfarande inte målat på. Fjantig man är alltså!

  Tycker White Wedding var väldigt fräcsht och snyggt! Förstår att maken gillar det :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man är ju lite larvig alltså. Se så - måla på det där Chanel-lacket nu. :)

   Radera
 3. Snyggt och VNLen störde inte mig heller, tycker det kan se snyggt och elegant ut när det blir en sån här mjuk och fin övegång mellan dem. Tumme upp för de kommande lacken som väntat i lådan också! Ser jag fram emot. :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kommer bara bli sådana där längtat-efter-lack ett tag nu, så det är ju bra att du ser fram emot det. :)

   Radera
 4. Fick hem det här på posten idag :) Så det var ju väldigt kul att få se det på dig samma dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bara att kladda på så får vi hoppas du gillar det du med. :)

   Radera
  2. Drog faktiskt på det redan igår och tycker det är jättefint, kändes nästan lite magiskt :)

   Radera
 5. Superfint! Gillar vita naglar och det här ser mjukt och fint ut på dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket. Jag trivdes väldigt bra i det.

   Radera
 6. Fint! Tycker vita lack är finast som jelly om man ska ha dem på hela nageln. Crème får en känsla av Tippex tycker jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan ju inte påstå att jag direkt ogillar den där Tippex-looken heller, men vitt som det händer något med är helt klart lite intressantare.

   Radera
 7. Jag är ju inte så förtjust i vita skimmerlack men det ser faktiskt riktigt fint ut på dina bilder.

  SvaraRadera
 8. Det här ser väldigt vackert ut! Med vissa lack känns det ju helt ok med lite VNL. Det här ska minsann klickas hem så småningom =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det så, bara man inte ser skitig ut kan vnl vara okej.

   Radera

Hej! Jag blir jätteglad för kommentarer.
För enkelhetens skull svarar jag på frågor här.

Observera att reklam och spam kommer raderas - likaså anonyma kommentarer oavsett innehåll. Glöm inte att skriva under alltså!