Sidor

måndag 26 augusti 2013

Nordic cap, NP15

Drar iväg det sista av Nordic cap-lacken för den här gången. Jag har förvisso ett klarlack också, men det är ju knappast spännande nog att visa upp här. Det här lacket däremot... Jag beklagar bilderna.


Jo för alltså, det går bara inte att visa vilken färg NP15 har egentligen. Det är nämligen neon. Och rosa. Fast inte den där vanliga neonrosa utan varmare, mer bärig. Och cerise på samma gång. När jag köpte den trodde jag att det var ett 80-talscerise krämlack - jag hade fel. Jag blev inte klok på den när jag bar den men bestämde mig till slut för att kalla den en bärig mörkrosa neon.


Ärligt talat minns jag inte om det är två eller tre lager här, men med tanke på att det var mer jelly än creme så gissar jag på tre. Lite rinnig i formulan och det var lite som om penseln tjuvhöll på lack som helt plötsligt bara släppte ut över nageln. Det är i varje fall ett vackert lack och med tanke på hur lite pengar ett Nordic cap-lack kostar så är det helt klart mödan. Prisvärt minst sagt.
Vill man kan man låta det få den där gummiliknande ytan som kommer med neoner, men jag får lite lätta rysningar av allt som inte är blankt och slätt (varför ni inte ser texturlack hos mig, kapitel 1. Kapitel 2 - de är fula) så jag dräller på med Seche vite. Och då torkar det snabbt som ögat.


Hittade såklart inget roligt att matcha en sådan udda färg med, och namnet NP15 är ju stört omöjligt att matcha med det också. Sedan började jag se ett cd-omslag framför mig, ett med en svart vägg och mörkrosa text. The Ark? Jajamensan. Har ni den här i samlingen så är alltså lacket en eller två nyanser mörkare än texten på "In lust we trust". Den låt från det här albumet som jag oftast trallar på är "Calleth you, cometh I".

Betyg 4/5