måndag 19 augusti 2013

Cactus' nail polish, Where no Cactus has gone before

Nu blev det jobbigt hörrni. Jag trodde jag sparade bara lacket med det bästa namnet till sist, men det kanske är bästa lacket rätt av. Lacket heter Where no Cactus has gone before, och är man Star Trek-nörd (guilty!) så är det namnet ungefär bäst. Nu slumpar det sig även så att idag skulle ha varit Gene Roddenberrys födelsedag, han som skapade Star Trek en gång i tiden. Hur bra kan det bli egentligen? Väldigt, tydligen.


Duokrom såg jag att det var, och jag såg att det var holo i det. Men hur spännande kan det egentligen bli med den där silverblågrå-blir-lila-duokromen? Väldigt spännande visade det sig. Det beror högst troligt på att vi här har holo som inte är av denna världen. Tur då att det igår i rymdtemakollektionen Like a Cactus in the sky. Det är otroligt fina regnbågar i det här, snudd på linjära och nästan omöjligt att inte få med på bild. Det är lite som att det är ett blågrått hololack med en lila linje som rör sig över nageln. Jag blir fnattig vad snyggt det här är. Jag kommer få problem att rangordna den här kollektionen...


I halvskugga hoppades jag på att få fram den duokroma effekten mer, men det där lila visade sig vara svårfångat på bild. Ni får tro mig på mitt ord helt enkelt.
Jag har fyra tunna lager av lacket här och det fjärde lagret målade jag på för kamerans skull. För blotta ögat täcker det på tre tunna eller två flödiga lager, men jag lade på ett fjärde för att jag vet att kameran ofta kan blaska ur sådana här nyanser. Lätt att lacka med, torkar snabbt. Ska jag klaga på något vad gäller Cactus lack så får det bli att de luktar ganska starkt, så där så att katterna flyr fältet. Lukten försvinner dock ganska fort och är helt borta när lacken torkat och härdat, vilket som sagt går fort.


Ja, självklart matchar jag lacket med det Star Trek.klingande namnet efter ännu en Star Trek-pryl. Jag har alltså Enterprise som modellbyggsats. Har haft i flera år faktiskt. Om jag någonsin bygger ihop den är en annan femma.
Undrar ni varför jag håller handen så där? Jag hälsar på er på Vulcan-vis. Live long and prosper. Sade jag att jag var en Star Trek-nörd? Jag är en Star Trek-nörd.

Betyg 5/5

Jag kan inte låta bli - klart att ni måste få ett klipp med den berömda Star Trek-monologen också, den som Cactus fått namnet till det här lacket ifrån. Den kommer en bit in i klippet - ha tålamod. Klippert i sig är från re-booten till Star Trek, filmen kom 2009 och heter kort och gott "Star Trek". Jag är kluven till den här re-booten, det är jag. Men det duger. Inte originalbesättningen alltså, men det är i varje fall Leonard Nimoy, original-Spock, som läser monologen.


"Space... The final frontier. These are the voyages of the starship Enterprise. Her ongoing mission: to explore strange new worlds, to seek out new life forms and new civilizations. To boldly go where no man has gone before."

12 kommentarer:

 1. Jag är också en ST-nörd! Har en del julgransprydnader i form av ST-skepp :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. ARGH! Julgransprydnader! Vill ha!!! *avundsjukan bubblar i mig* :)

   Radera
 2. För samlarvärdet så ska den ju vara kvar i lådan så klart, men jag hade aldrig kunnat låta bli att bygga den, hur kul som helst ju! :D
  Och mitt favoritnamn i kollektionen också måste jag erkänna ^^

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är mest sonen som sneglar på den. Jag byggde en Porsche en gång till min brorsa eftersom han alltid sa att han ville ha en röd Porsche när han fyllde år. Han har inte sagt det efter det. :D

   Radera
 3. Det ser ut att likna ChG Take A Trek från Hologlam?

  Flåt.. jag kan inte låta bli skicka en Cory-hälsning http://instagram.com/p/dJGkCTpV08/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, inte alls lika. Take a trek är mycket blåare. :)

   Och YAY - Cory! :) Gud vad jag kommer sakna honom - för Furt... Inget mer Furt! Buhu... :'(

   Radera
 4. Lacket ser otroligt vackert ut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänk dig då att det är ÄNNU bättre i verkligheten. Oh my god...

   Radera
 5. Ser fantastiskt ut! Och jag är ju dessutom svag för nördreferenser.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Svag för nördreferenser säger du? Jag är ju ärkenörd så då kommer du säkert trivas här. :D

   Radera
 6. Ser jättefint ut! Jag var ju i utlandet när vår lilla Cactus släppte kollektionen och missade därför det här :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nämen din stackare! För det här tror jag du hade älskat.

   Radera

Hej! Jag blir jätteglad för kommentarer.
För enkelhetens skull svarar jag på frågor här.

Observera att reklam och spam kommer raderas - likaså anonyma kommentarer oavsett innehåll. Glöm inte att skriva under alltså!