tisdag 2 juli 2013

A England, Jane Eyre

Jag har fått för mig att jag vill ha alla lack från A England. Gissningsvis är det anglofilen i mig som tycker det. Därför är det ju lite småtrist att de blivit aningen besvärliga att få tag på, om man inte har tur och hittar dem i någon webshop. Tyvärr har ju Royal Mail strulat till det så det inte går att beställa direkt från Adina längre.


Jag hade tur i våras att min beställning hann bli postad innan de rigorösa bestämmelserna trädde i kraft. Jag passade på att köpa Heavenly quotes (numera finns ett nytt i den serien som jag behöver) och ett par Gothic beauties när Adina hade extra fina priser i sin webshop. En Gothic beauty jag absolut var tvungen att ha var denna - Jane Eyre.
Sedan är det ju lite trist att det fina purpurrödlila skimret i det här totaldrunknar i den svarta basen. Det ser mest svart ut om man inte sitter med naglarna precis framför ögonen och hur ofta gör man det? Lite besviken alltså.


Jag tror det var två lager av det här. Överlag tycker att A England täcker bra. Kan inte minnas att det var besvärligt att lacka med heller. Men som sagt - lite för mörkt.


Och jag matchar med boken. Har ni inte läst den så gör det. Den är lätt en av mina favoritböcker. Och när ni läst boken så ser ni filmen, den senaste filmatiseringen med Mia Wasikowska i titelrollen och Michael Fassbender i rollen som Mr Rochester. Seså - sätt igång nu!

Betyg 2/5
Boken får 5/5 och filmen 4,5/5

6 kommentarer:

 1. Boken är fantastisk! Lacket är fint ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Boken är WAY bättre än lacket. ;)

   Radera
 2. Jag älskar alla systrarna Brontë! Särskilt Jane Eyre och Wuthering Heights! Wuthering Heigths kan nog vara den bästa roman jag läst. Och Främlingen på Wildfell Hall av Anne Brontë gillar jag också.

  Lacket imponerade tyvärr inte på mig...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Wuthering hights har jag läst två gånger, det var en gång för mycket. ;)

   Radera
 3. Lite för svart för min smak, som resten av den här kollektionen tyvärr... Hade nog varit superfint med lite mer framträdande lila skimmer :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltså - hade det inte varit A England hade jag nog struntat i de här lacken för de är alldeles för mörka. Man vill ju att skimret ska synas liksom.

   Radera

Hej! Jag blir jätteglad för kommentarer.
För enkelhetens skull svarar jag på frågor här.

Observera att reklam och spam kommer raderas - likaså anonyma kommentarer oavsett innehåll. Glöm inte att skriva under alltså!