Sidor

söndag 9 juni 2013

China glaze, Budding romance

Avslutar gröna veckan med en riktigt fulsnygg sak, Budding romance från China glaze vårkollektion Avant-Garden.


När jag började måla med den här undrade jag var i helskotta jag höll på med. Det såg nämligen ut som barnbeck med lager ett och två. (För er som inte fött barn kan jag meddela att barnbeck är namnet på den nyfödda bebisens första bajs som är uppblandat med fostervatten. "Sådär" nice.) Lager tre gjorde det mer åt det olivgröna håll jag sett i flaskan (eller överkokta haricot vertes), men jag tyckte inte det var vackert för fem öre. Älskade maken däremot tyckte det var jättesnyggt, så därför fick det sitta kvar. Jag hade nog tagit av det inom några timmar annars, men efter ett halvt dygn ungefär började även jag tycka att det kanske inte var så dumt trots allt.


Tre lager alltså. Jelly. Surprise till mig som trodde det var en kräm. Hade lite rinniga tendenser och kändes lite studsigt på nageln. Sådär så att man tänkte att det aldrig i livet skulle torka och härda, men det gjorde det. Ganska så snabbt till och med, med Seche vite på toppen. Jag upplever det som rätt så opakt, men ändå lite flammigt. Lager ett och två undrade jag om det någonsin skulle täcka, men det rådde alltså lager tre bot på, när jag öste på lite.


Gissa vem som glömde att köpa oliver? Hur i helskotta kunde jag glömma att köpa oliver? Jag måste vara dum i huvudet eller något. Oliver eller kapris hade nog matchat det här löjligt bra.
Matchar i stället med denna porslinsskål anno det glada 80-talet. Har plockat med dem hemifrån min mamma och pappa eftersom de ville bli av dem (har fler skålar och djupa tallrikar i samma serie) och för mig bara skriker de barndomsminnen. Serien heter "Krokus" (Arabia) och det passar väl himla bra med Budding romance.

Betyg 3/5