Sidor

lördag 2 mars 2013

Smitten polish, Who steals a dead woman's shoes?

Tydligen kunde jag inte hålla mig borta från Wickedly Smitten-kollektionen någon lägre stund. Jag hade planer på att köra en Smitten-vecka nästa vecka, men så kom jag på att det inte är läge för glitterfnatt på naglarna vissa dagar nästa vecka, så jag gör som jag brukar - anfaller. Valde att börja med det lack som lockade mig minst, det med det sju mil långa namnet. Who steals a dead woman's shoes?, kommer hädanefter kallas WSADWS.


Hela kollektionen Wickedly Smitten är alltså inspirerad av musikalen Wicked som handlar om häxorna från "Trollkarlen från Oz". Och det här ska då vara de skor vi är vana vid att de är röda. De är visst silver i boken men blev röda i filmen för att det var en av de första färgfilmerna. Så nu vet vi det. Roligt att få lära sig något nytt.
Lacket då? Jo det är massor med glitter i blått och silver. Nu har jag, faktiskt, tittat på det i lupp och tyckt mig kunna se både lite tukost glitter samt holodamm. Minsann. Allt i en ofärgad bas.


Egentligen passar WSADWS allra bäst som ett layeringlack, men eftersom jag är envis som en fastspikad åsna ville jag testa det själv. Det här är tre lager med lika många lager Poshé över. Visst är det lite glest här och var men på det stora hela tycker jag täcker ganska så bra. Den där genomskinligheten stör inte ett dugg. Jag tycker det här var överraskande vackert, det ser ut som krossade juveler på naglarna. Discokula och glitterfest.


Lite matchning med en blå glasvas eftersom jag inte har några glittriga skor. Vas från IKEA någongång för jättelänge sedan.

Betyg 4/5

Vissa av mina läsare har kanske kopplat att det ligger ganska mycket bakom mitt droppande av Blå Måndag. Jag har stött och blött min hjärna om jag skulle berätta bakgrunden till mitt beslut och nu har jag gjort det. Vill ni veta har jag skrivit om det här. Själv är jag färdig med det nu.