Sidor

lördag 16 mars 2013

A England, Tess d'Urbervilles

Jag skrämde älskade maken när jag målade på det här. Med att högt vråla fram ett "GAH!" bara för att jag tycker det här är så förbaskat snyggt. Tyvärr fastnade inte all snygghet på mina bilder, men så kan det gå.


Svart med mörkt grönt skimmer, kan det stämma? Jag ser hela tiden tydligt att Tess d'Urbervilles är grönt och inte helsvart, men jag inbillar mig att basen inte är grön utan att det är den massiva mängden skimmer som gör det. Det är rent fantastiskt vackert. Påminner mig om den där gröna färgen som gräsandsherrarna har på huvudet fast aningen mörkare ändå.


Två lättmålade lager och ett lager Seche vite för att blanka till det. Jag tyckte det såg ut att vara lite matt med bara ett lager, men det kanske var som jag såg i syne. Lite fluffig formula men inga problem att lacka med om man känner att det är okej att lagren inte är florstunna.


Matchar med vad den är döpt efter. Gav upp på den här boken för ett tag sedan eftersom den var lite väl seg för vad mitt tålamod klarade av just då. Har inte gett upp på den helt och hållet dock.

Betyg 4,5/5