Sidor

torsdag 27 december 2012

Orly, Emberstone

Jag gillar det här lacket, absolut. Men inte på långa vägar så mycket som älskade maken verkar göra. Han har kommenterat hur vackert det är flera gånger och jag har kommit på honom med att sitta och fånglo på mina naglar. Tillhör inte direkt vanligheterna.


Emberstone är ett sådant där lack som jag gått och trånat efter ett bra tag. Verkligen velat ha. Jag är inte besviken över att jag inte genast placerar det på årets Topp 20, mer lite milt förvånad. För det är ju onekligen vackert det här. Orangeröd med skimmer (eller flecks) i rosa och guld. Ibland ser det helt rosa ut, ibland helt orange, ibland helt rött - alltid med en inre gyllene glöd. Det är inte en duo/multikrom utan mer en lyckad mix av olika skimmerpartiklar. Vad sjutton ska jag katalogisera det här som? Jag tror korall ligger närmast till hands faktiskt.


Tre lättapplicerade lager. Jag hade hoppats på att det skulle ha räckt med två men det var fortfarande lite kala fläckar på en eller annan nagel så jag målade på en trea också. Förutom att jag har svårartade problem med Orlys sladderpensel och följaktligen kladdar mer än önskvärd mängd nagellack på fingrarna (What am I? Two?!) så uppför sig lacket exemplariskt. Eftersom jag målat på Poshé i vanlig ordning torkar det även på den berömda nolltiden.


Hur matchar man det här då? Med mycket möda och stort besvär. Hittade till sist den här ljuslyktan i någon sorts korallröd nyans samt guld som fick duga. Det är Chilipojken som har tillverkat den där på någon pysseltimme i skolan eller på dagis. Har ingen koll alls på hur många jular den varit i bruk.

Betyg 4/5