Sidor

fredag 16 november 2012

HoloFredag: China glaze, Winter holly

Jag har haft en riktigt ordentlig pissvecka den här veckan. Dåliga nyheter har haglat ner, jag har haft huvudvärk så till den milda grad att jag trott att hjärnan är på väg ut genom ögonen på mig, det har varit grått väder och jag har känt mig allmänt opepp på det mesta. Så jag har faktiskt haft det där orangea nästan hela veckan, fastän att jag planerat att byta både en och två gånger. 
Men nu är det holofredag och det ska baske mig i min lilla låda firas ordentligt! Särskilt med tanke på att holofredagens mamma, Skimmerskuggan, förra fredagen blev mamma på riktigt till ett liten människa. Grattis!


Denna holofredag föll valet på prismatiskt glitter igen. Sparsmakat med sådant dessutom. Winter holly kommer från China glaze vinterkollektion Holiday joy, och är ett glitterlack som består av massor av miniglitter i grönt, guld och så prismatiskt. Det glittrar till i hela regnbågens färger ibland, men inte lika ofta som jag skulle önska (hela tiden alltså). Mest upplever jag det som ett grönt lack med guldglitter som ibland ger mig en liten överraskning.


Jag har lagt tre lager av Winter holly här, varav det sista lagret var ganska så generöst. Det var inte alls så opakt som jag först trodde, men lätt att lacka med och glittret sprider sig fint på nageln. Det äter överlack också, så klart. Jag har två lager Poshé på bilderna och det skulle inte skada med ett lager till, det är nämligen inte alls så där glasigt tjusigt. Å andra sidan spelar det inte mig så stor roll just nu. Utan topplack får lacket en lite matt yta och påminner om sandpapper. Torkar hyfsat snabbt.


Börjar få ont om matchningsmaterial känner jag. Det här är foten på ett vinglas som älskade maken och jag fick av hans syster i bröllopspresent. Vi är galet rädda om dem och använder dem nästan bara till nyårsskålen.

Betyg 4/5