fredag 16 november 2012

HoloFredag: China glaze, Winter holly

Jag har haft en riktigt ordentlig pissvecka den här veckan. Dåliga nyheter har haglat ner, jag har haft huvudvärk så till den milda grad att jag trott att hjärnan är på väg ut genom ögonen på mig, det har varit grått väder och jag har känt mig allmänt opepp på det mesta. Så jag har faktiskt haft det där orangea nästan hela veckan, fastän att jag planerat att byta både en och två gånger. 
Men nu är det holofredag och det ska baske mig i min lilla låda firas ordentligt! Särskilt med tanke på att holofredagens mamma, Skimmerskuggan, förra fredagen blev mamma på riktigt till ett liten människa. Grattis!


Denna holofredag föll valet på prismatiskt glitter igen. Sparsmakat med sådant dessutom. Winter holly kommer från China glaze vinterkollektion Holiday joy, och är ett glitterlack som består av massor av miniglitter i grönt, guld och så prismatiskt. Det glittrar till i hela regnbågens färger ibland, men inte lika ofta som jag skulle önska (hela tiden alltså). Mest upplever jag det som ett grönt lack med guldglitter som ibland ger mig en liten överraskning.


Jag har lagt tre lager av Winter holly här, varav det sista lagret var ganska så generöst. Det var inte alls så opakt som jag först trodde, men lätt att lacka med och glittret sprider sig fint på nageln. Det äter överlack också, så klart. Jag har två lager Poshé på bilderna och det skulle inte skada med ett lager till, det är nämligen inte alls så där glasigt tjusigt. Å andra sidan spelar det inte mig så stor roll just nu. Utan topplack får lacket en lite matt yta och påminner om sandpapper. Torkar hyfsat snabbt.


Börjar få ont om matchningsmaterial känner jag. Det här är foten på ett vinglas som älskade maken och jag fick av hans syster i bröllopspresent. Vi är galet rädda om dem och använder dem nästan bara till nyårsskålen.

Betyg 4/5

22 kommentarer:

 1. Åh, nu minns jag varför den står på önskelistan. Hoppas tomten är snäll i år!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Snälla tomtar är bra tomtar. :)

   Radera
 2. Jag älska det här. Ett av de finaste lacken ur kollektionen. För mig gör det inget att det äter så mycket topplack när det är så vackert!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var ju ingen överraskning att det var en topplacksätare... Och som du säger - är det så här tjusigt så gör det inget.

   Radera
 3. Kanske inte så bling'ig, men basfärgen är allt bra fin. Kanske har jag en flaska på väg i en beställning, eller också är jag bara förvirrad ^^
  Hoppas helgen blir bättre än veckan varit då! Kram på dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är blingig ibland i varje fall... ;)

   Radera
 4. Älskar den, den står redan på min önskelista som är superlång vid det här laget....:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Önskelistor har en tendens att bli löjligt långa. :)

   Radera
 5. Tack :)

  Ett riktigt fint lack, tycker jag. Det skulle jag vilja lägga vantarna på själv!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej det är JAG som ska tacka. För ett roligt tema om inte annat. Och för att vi har fått en bloggbebis - det är så himla kul! :)

   Radera
 6. Usch vad jobba med massa tunga besked, hoppas att det inte är alltför mörkt:(
  Kanske inte så mycket till holografiskt men det är ett väldans snyggt grönt lack med glitter i:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har blivit av med en bra lärare och så har jag klasskompisar som har det lite jobbigt och jag blir liksom ledsen när mina vänner blir ledsna...
   Annars är det bra! :)

   Radera
 7. Hoppas nästa vecka blir bättre än denna då. Winter Holly ser underbar ut, den ska beställas när jag får lön på tisdag. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Väntar på nästa csn - då jädrar blir det Cirque de solei!

   Radera
 8. Hoppas du får en bra helg som väger upp en skitvecka.

  Ångrar nästan att jag inte köpte det här lacket. Mycket fint!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ganska så glad i hatten just nu. Vin gör sånt... ;)

   Radera
 9. Trist att veckan var jobbig. Jag tycker den här hösten har varit rätt jobbig rakt av faktiskt. Lacket är alla fall fint.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Riktig skithöst faktiskt. Känns deppig på någon sätt. Kan kanske vara för att vi inte fick någon ordentlig sommar, man behöver ju sitt d-vitamin liksom.

   Radera
 10. Vilken snygging det här är! Det får nog åka med i en beställning så småningom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är riktigt tokvackert faktiskt.

   Radera
 11. Åh jag dog lite vad fint det är :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej dö inte! Men jag förstår vad du menar. :)

   Radera

Hej! Jag blir jätteglad för kommentarer.
För enkelhetens skull svarar jag på frågor här.

Observera att reklam och spam kommer raderas - likaså anonyma kommentarer oavsett innehåll. Glöm inte att skriva under alltså!