Sidor

söndag 18 november 2012

Gina Tricot, Sparkling hot

När man har svårt att bestämma sig för vad man ska måla på kan man göra som jag gjorde idag. Man tar ett urval lack och ställer dem på rad och ger varje lack en siffra. Den här gången var det fem olika lack jag inte kunde bestämma mig bland. Sedan ropar man ut över huset: Säg en siffra mellan ett och fem! Den som svarar först har valt lacket. Idag var det älskade maken som ropade fyra och nu sitter jag här med vinröda naglar.


Fjärde lacket i min lilla rad var Sparkling hot från Gina Tricot, som helt enkelt är ett bruntonat vinrött lack med rött skimmer i. Det är faktiskt så pass bruntonat att jag funderar på om jag kanske borde sortera in det i den bruna kategorin snarare än den vinröda. Det är helt klart en typisk höstvampig färg, men jag har ju snyggare i samlingen.


Två lite halvkladdiga lager. Det har bra opacitet och sådär, och formulan är helt okej, men... I det här lacket hittade jag en pensel som helt klart står på prispallen för att vara sämst. Den var nämligen helt vinklad. Alltså inte snedskuren eller så utan liksom böjd. Milt sagt väldigt irriterande. Och besvärligt att måla med.


Att jag envisas med vinrött när jag vet hur svårt jag alltid har att matcha dem. Nåja, här är ett glas i varje fall. Från IKEA. Tror det hette Diod, men jag kan ha fel.

Betyg 3/5

Vinrött i all ära, men imorgon är det faktiskt blå måndag... Som en liten påminnelse...