Sidor

onsdag 24 oktober 2012

Ciaté, The glossip

Kasst ljus. Vad hände med den där solen som sken igår? Gömt sig bakom 80 mil moln igen tydligen. Bilderna är dessutom tagna efter en dags slitage, men jag tycker nog att det är rätt så bra färgåtergivning i varje fall.


Och vad har det då för färg, The glossip? Jaaa ni... Korallröd skulle jag vilja kalla det. Drar åt orange och i vissa ljus slår den över helt i orange och i vissa andra slår den över helt i rött. Ibland tycker jag nästan att det är lite neonknalligt också samtidigt som jag kan tycka att det är lite mjölkigt. Ett förvirrande lack, åtminstone färgmässigt.


Att det är en jelly är jag däremot inte ett dugg förvirrad över. Fyra lager senare har jag tydlig VNL, även om det kanske inte syns jättebra på mina bilder. På riktigt syns det desto mer och jag är inte helt förtjust över att det ser ut som att jag har skitiga naglar.
Det var däremot oerhört lättlackat. Jag tog det lugnt och lät det torka till lite mellan lagren och hade inga som helst problem med att det blev segt eller följde med penseln eller andra tokigheter. Det hämnar där man målar det och jämnar ut sig fint - inga vallar eller elände. Jag använder alltid Poshé eller Seche vite som topplack och i och med det torkade det dessutom på nolltid, även om det tog en liten stund att härda. Inte överdrivet länge dock utan på okej-delen av skalan.


Bara för att jag har ett hemma så matchar jag med ett granatäpple.

Betyg 3,5/5