Sidor

måndag 8 oktober 2012

China glaze, Blue year's eve

Det här inlägget dedicerar jag till min fina vän J som idag fyller 40 år. Han var en av de som först föreslog att jag skulle starta en särskild nagellacksblogg och när tanken väl var grundad tog det inte överdrivet lång tid att  komma igång. Några månader kanske. Och att jag började blogga om nagellack kommer jag absolut inte ångra på min dödsbädd. Grattis! Nu åter till bloggens normala program.

Som höres på namnet så är Blue year's eve taget från en julkollektion. Förra årets om jag inte minns helt uppåt väggarna. Det har inte stått otestat så länge utan jag köpte på mig det ganska nyligen.


Det här är ett mörkt blått lack med ljusare blå skimmerpartiklar. Det ger lite effekten av att lacket mörknar i kanterna. Inte svartnar, för det är hela tiden tydligt blått. Det är en trivsam färg och jag tycker att den är väldigt vacker, om än kanske inte särskilt unik. Det känns som att jag kan ha en och annan dupe på det i lådorna, men jag orkar inte rota för att se om så är fallet. Tar det för givet bara.


Jag hade inga problem alls att måla med det. Lacket flyter ut fint på nageln och hamnar där jag vill ha det. Förutom det där lilla som smet ut åt sidan på lillfingret, men det var handhavandefel och jag ska inte belasta lacket för det. Trots sin välpigmenterade formula krävdes det tre lite tunnare lager för att få det jämnt och opakt. Torktiden var lite åt det långsammare hållet, men ändå okej.


Matchar med ett armband med blå träpärlor som jag loppisfyndade för en femma förra sommaren.

Betyg 4/5

Är ni med på Blå Måndag? Meddela  kommentarerna. Även andra kommentarer välkomna, så klart.

Hittade smurfer:

Lindas Nailorama med Gina Tricot
Nailtastic med BB Couture for men
LeLack med IsaDora
Sminkan med ett indielack från Lilaquer som i varje fall skiftar i blått.