Sidor

onsdag 31 oktober 2012

A England, Avalon

Sista oktober. Förra året tjatade jag som f*n om Bröstcancerfonden och bad er skänka pengar och visade enbart rosa lack hela månaden. I år - not so much. Inte för att jag har slutat bry mig utan snarare för att oktober rann iväg så fort att jag inte riktigt hann med. 
Men det är ju som det är - varje dag får kvinnor (och några män) veta att de har bröstcancer och forskningen är superduperviktig. Likaså att gå på sina kontroller och att själv känna igenom sina bröst. Lova att ni gör det, att ni tar hand om varandra och inse hur satan på gatan-värdefulla ni är. Hela högen.

Och vill man bidra med en slant är postgironummret fortfarande 90 1986-0 (Cancerfonden). Rosa Bandet är dessutom väldigt fint i år och passar på jackan hela året.


Nu till det som den här bloggen egentligen handlar om - nagellack. Och det är inte rosa idag heller (fast dagen är ju inte slut) utan lila. Det här målade jag på redan igår och har sedan dess druckit kopiösa mängder te i trevligt sällskap, lagat mat och haft annat roligt för mig. Det är alltså lite slitet nu när det äntligen blivit fotograferat men who cares. Avalon är ändå riktigt galet snyggt.
Rödlila med blått skimmer skulle jag vilja säga. I flaskan kan man bli lurad att tro att det ska vara iridicerande eller kromatiskt, men nej. Det är vansinnigt vackert och faktiskt inte så likt Nox Twilights Sugar plum som jag först trodde.


Inga appliceringsproblem även om formulan var ganska tunn och det sprätte en aning. Tre rätt så tunna lager för att vara på den säkra sidan gällande kala fläckar och flammighet och så där. Torktid snabb med Poshé över och jag hade inga problem alls med det. Perny däremot som provade det samtidigt hade problem med att få det att härda. Jag skyller det på hennes rigorösa underarbete. Jag tror att det kan vara så att hon hade olja kvar på naglarna, men det är ju bra min teori.


Och när jag lagade mat igår upptäckte jag hur bra det här lacket matchade pastapaketet jag använde. Tur att jag hade ett till att matcha med idag.

Betyg 4/5