onsdag 31 oktober 2012

A England, Avalon

Sista oktober. Förra året tjatade jag som f*n om Bröstcancerfonden och bad er skänka pengar och visade enbart rosa lack hela månaden. I år - not so much. Inte för att jag har slutat bry mig utan snarare för att oktober rann iväg så fort att jag inte riktigt hann med. 
Men det är ju som det är - varje dag får kvinnor (och några män) veta att de har bröstcancer och forskningen är superduperviktig. Likaså att gå på sina kontroller och att själv känna igenom sina bröst. Lova att ni gör det, att ni tar hand om varandra och inse hur satan på gatan-värdefulla ni är. Hela högen.

Och vill man bidra med en slant är postgironummret fortfarande 90 1986-0 (Cancerfonden). Rosa Bandet är dessutom väldigt fint i år och passar på jackan hela året.


Nu till det som den här bloggen egentligen handlar om - nagellack. Och det är inte rosa idag heller (fast dagen är ju inte slut) utan lila. Det här målade jag på redan igår och har sedan dess druckit kopiösa mängder te i trevligt sällskap, lagat mat och haft annat roligt för mig. Det är alltså lite slitet nu när det äntligen blivit fotograferat men who cares. Avalon är ändå riktigt galet snyggt.
Rödlila med blått skimmer skulle jag vilja säga. I flaskan kan man bli lurad att tro att det ska vara iridicerande eller kromatiskt, men nej. Det är vansinnigt vackert och faktiskt inte så likt Nox Twilights Sugar plum som jag först trodde.


Inga appliceringsproblem även om formulan var ganska tunn och det sprätte en aning. Tre rätt så tunna lager för att vara på den säkra sidan gällande kala fläckar och flammighet och så där. Torktid snabb med Poshé över och jag hade inga problem alls med det. Perny däremot som provade det samtidigt hade problem med att få det att härda. Jag skyller det på hennes rigorösa underarbete. Jag tror att det kan vara så att hon hade olja kvar på naglarna, men det är ju bra min teori.


Och när jag lagade mat igår upptäckte jag hur bra det här lacket matchade pastapaketet jag använde. Tur att jag hade ett till att matcha med idag.

Betyg 4/5

14 kommentarer:

 1. läckert!!
  har börjat inse att lila och rosa är riktigt snyggt ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lila och rosa tillsammans är inte dumt det heller. *får idéer*

   Radera
 2. A-england har så trevliga lack!
  Rolig matchning med pastapaketet :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltså, när jag plockade fram det där pastapaketet igår så var det liksom inget att fundera på om det skulle bli matchningsobjekt eller inte. Kommer från Ica om någon undrar.

   Radera
 3. En galet fin lila! Tror jag skulle tycka om det så nästa gång det blir en A-England-beställning får nog Avalon följa med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förstår för mitt liv inte varför jag inte lackat med det här för länge sedan. Platsar absolut i din samling. :)

   Radera
 4. Jäklar vilken lila. Den hamnar också på inköps/önskelistan. Just lila är nog favoritfärgen på mina lack faktiskt - i alla möjliga varianter, inte minst i marbles!

  SvaraRadera

Hej! Jag blir jätteglad för kommentarer.
För enkelhetens skull svarar jag på frågor här.

Observera att reklam och spam kommer raderas - likaså anonyma kommentarer oavsett innehåll. Glöm inte att skriva under alltså!