Sidor

onsdag 19 september 2012

Orly, Flicker

Min son älskar orange, så det blev kanske ingen stor överraskning att han valde Flicker när jag bad honom välja lack åt mig igår. Helt underbar färg - som om någon har tagit all höstens härlighet och hällt den i en flaska. 


Det är en färsprakande orange som skiftar från ljust guldorange till brända roströdorange toner. Nu tillhör jag de där människorna som älskar hösten med dess färgsprakande trädkronor, höga klarblå himlar och krispig luft. Soliga och vackra höstdagar har en särskild plats i mitt hjärta. De grå, murriga regniga kan jag dock vara utan. Flicker påminner mig om en sådan där trädkrona som skiftar i alla färger på den varma sidan av färgkartan, så jag älskar det.


Formulan är oklanderlig och lacket täcker på tre lager. Men den där penseln alltså - den är för bedrövlig. Alldeles för sladdrig och svårmanövrerad så jag lyckas slabba ner nagelbanden ändå trots att lacket får betyget A+ i uppförande. Med tanke på att korken med sin gummerade yta är en dröm att hålla i så är det ju verkligen synd och skam att lackupplevelsen ska grumlas av den där sladderpenseln varenda gång man lackar med Orly. Gör om penseln bara så är det här lack i överskiktet av toppklass.


Vackra höstlack matchas lämpligen med vackra höstlöv. Här ett sådant där färgsprakande underbart lönnlöv som jag kan plocka på mig i dussintal när jag är ute på höstpromenader. Jag har en önskan om att ha en lönn i trädgården just därför att jag älskar hur de ser ut på hösten. Vackraste höstträden som finns.

Betyg 5/5