Sidor

fredag 21 september 2012

Holofredag: Kleancolor, Chunky Holo Candy

Holfredag bara till namnet idag. Är ni beredda med skämskudden? För det här är jag rent galet missnöjd med. Tänkte att det säkert skulle vara fint med ett Chunky holo över ett lack ton-i-ton. Jag hade fel.


Eftersom Candy är ett svagt orangefärgat lack med opaliserande glitter i så målade jag det helt enkelt över min befintliga manikyr med übervackra Flicker. Det var ju ett effektivt sätt att sabba en manikyr, kan man säga. För det här drunknar ju helt och hållet i basmanikyren och kvar blir bara en orange sörja av okul. Som man ibland med god vilja kan ana lite glitter i. Mycket god vilja.


Målade på tvenne lager av Candy, fotograferade och tog av det omedelbums. Skitfult blev det. Har ingen aning om torktid, men det var i varje fall inte torrt när jag tog bort det efter 7 minuter. Lacket luktar jätteäckligt och det känns lite som att måla naglarna med misslyckad gelé, sådan där som inte riktigt stelnat utan som är rinnig fortfarande. Jag har kommit fram till att jag inte gillar Kleancolors Chunky Holo-lack. Alls.


Matchar med något mycket bättre. Jag har sedan tonåren varit galet förtjust i Stephen King (läste precis "Liseys berättelse" för andra gången) och ibland gillar jag även filmatiseringarna av hans böcker. Ibland - oftast inte. Sedan finns ju vissa som man älskar också. "Pestens tid" eller på engelska "The stand" är en av herr Kings mer omfångsrika böcker och 1994 kom tv-serien baserad på den boken. Fortfarande på älskaskalan av filmatiseringar, men jag kanske inte rekommenderar att man ser alla avsnitten i ett svep, det rör sig liksom om 6 timmar. Med skådespelare som Gary Sinise, Molly Ringwald, Rob Lowe, Jamey Sheridan och Laura San Giacomo. Och Stephen King himself i en liten cameo-roll.

Betyg 1/5. The Stand ger jag en fyra.