Sidor

måndag 17 september 2012

Gina Tricot, Marina

På begäran - Blå Måndag återvänder!
Ja alltså, en eller ett par av er har uttryckt längta efter Blå Måndag, så jag kör igen. Och så är det grått ute, men men...
Dessutom har jag en aning bråttom iväg till skolan, så nu kör vi!


Denna första Blå Måndag på vad som känns som en halv evighet föll valet på underbara Marina från Gina Tricot. Skulle tro att det här är den nyans som kallas ultramarin om man tittar på tuber med olje/akrylfärg. Nu var det väldigt länge sedan jag målade med både det ena och det andra, men den här färgen känns så där trivsamt välbekant, som att jag har stått och målat med den förut, fast på duk snarare än på naglarna. Jag tror inte jag har något liknande i samlingen sedan tidigare. Krämfinish.


Två lager av det här. Upplevde det som lite fluffigt i formulan och inte helt lätt att få ut över hela nageln. Upplever att det liksom tunnas ut mot nageltippen. Penseln var också åt det fluffiga hållet och bidrog inte direkt i positiv mening åt målandets egenskaper, men ändå upplevde jag att det hade kunnat vara värre. Det hade kunnat vara segt och klistrigt också. Då hade jag blivit förbannad. Nu var det mest uppdrag hålla tungan rätt i mun, så blev det ganska så hyfsat i varje fall. Men något tredje lager ville jag alltså inte måla.


Matchar idag med en glasskål som älskade maken fick av mina föräldrar på sin 25-årsdag. Ibland är det chips i den. Chips är gott.

Betyg 4/5

Blåa polare jag hittat denna vecka.Vad blir vi då? Smurfer?

Cactus med Nfu oh
Sminkan  med Hare

Någon mer som hakat på Blå Mådag? Meddela i kommentarerna så länkar jag sedan.