Sidor

måndag 24 september 2012

Deborah Lippmann, Across the universe

Jag är på resande fot. Befinner mig i Stockholm tillsammans med mina skolkamrater under några dagar för att titta på avslutningsklassen på Stockholms Dramatiska Högskola, och deras drömprojekt under samlingsnamnet Departure. Alltså har jag förberett ett eller annat inlägg som ska gå upp på bloggen under min frånvaro. Blå Måndag var jag ju tvungen att få med nu när jag precis har startat upp härligheten igen.
Till veckans Blå Måndag valde jag ett lack som faktiskt väckte en hel del beundran i skolan. Till och med min grupps ende manlige deltagare satt och närstuderade det och ställde frågor. Då har man lyckats, känns det som.


"Across the universe" är en favoritlåt med The Beatles, och efter att ha sett swatchar på lacket från Deborah Lippmann med samma namn så kände jag mig manad att skaffa det. För jösse hare vad fint det är! I flaskan. Jag blev ju så galet besviken på de andra DL-lacken jag skaffade mig i samma veva att jag i det längsta drog mig för att prova det här. När det väl var dags valde jag att lägga det i två lager över förra veckans Blå Måndag-lack, Marina från Gina Tricot. Och det blev ju ungefär hur tjusigt som helst!
Across the universe är ett ganska mörkt blått jellylack med små glitter i silver och/eller blått och större hexagonglitter i grönt och silver. Glittren ser lite blå ut också, men där tror jag mest att det är för att basen är blå, snarare än att glittren är det. Men jag kan ha fel.


Det är lite svårt att få jämn spridning på glittret, men egentligen gör det inte så mycket. Det ska väl vara en lite rymdig känsla över det här, och då tycker jag bara att det kan vara vackert om det blir kluster av glitter och sedan tomrum. Precis som i rymden på riktigt alltså.
När jag precis fick hem dem här lacket hade jag en god vän på besök och hon gav sig på att göra det opakt på egen hand. Det tog henne 5 lager och torktiden blev därefter. Om jag inte missminner mig hann hon sabba det på några naglar innan det hann torka helt så hon fick göra om lite. Det är mycket därför jag gått ifrån min vana att testa lacken på egen hand och istället valde att göra en layering. Jag lade alltså på två lager av det och med det var torktiden mycket trevligare. Självklart äter det överlack, men det är det värt.
Jag är inte säker på att jag kommer göra en fullhandsmanikyr fler gånger, men absolut som accentnaglar. Tänker att det måste vara ungefär hur snyggt som helst över mörkblått eller svart.


Dagens matchning är insidan på ett servettställ som Stora J gjorde på slöjden i mellanstadiet. Det har fått lite snyggt stänkmönster i passande färger. Mamma gillar servettstället - Stora J tycker det borde förpassas till tippen. Tur att det är mitt.

Betyget blir 5/5. Det är otroligt vackert och jag är glad att jag har det i samlingen. 
Och självklart måste vi ju lyssna på den vackra sången också.


Är ni med på Blå Måndag så länka gärna själva i kommentarerna då jag inte kommer ha tillgång till dator/internet på några dagar nu. Självklart är andra kommentarer välkomna också, men jag kommer alltså inte svara på dem riktigt än.

Edit 27/9
Veckans smurfer:

Vanish varnish med Miyo
Maggie's Mani Mansion med China glaze
Sminkan med indielacken Contrary polish och Pahlish