Sidor

söndag 2 september 2012

A England, Iseult

Känns som en hel evighet sedan jag bar ett lack som inte hamnar i blågröna skalan. Så idag blev det rosa! Älskade maken fick välja. Hans kommentar när det väl var på?
"Hm... Det var ju rätt... blekt..." Med bekymmersamt rynkade ögonbryn.


Och det är det ju verkligen. Blekt och mjukt ljusrosa med diskret men vackert skimmer i. Absolut den nyans som gärna kallas babyrosa. Jag har sett übervackra swatchar på det här ute i cyberrymden så när A England hade sin £5 kampanj på The mythicals-lacken  så slog jag till (på alla jag inte redan hade faktiskt). Men det är ju en väldigt mesig färg, det kan jag inte sticka under stol med. Ändå finner jag den på något underligt sätt rätt så trevligt och snygg. Lite mysig på något sätt, som en mjuk kofta eller pläd att svepa in sig i.


Appliceringen var däremot inte riktigt lika rolig. Det är bra skirt det här och sådär pastelligt besvärligt att lacka med. Randigt och eländigt även med de fyra lager jag har på bilderna. Första lagret var i princip osynligt så jag smackade på rätt så flödigt med lack i de övriga lagren, men lyckades alltså inte få det helt täckande. Inte för att jag ser/har VNL men jag upplever att det är ojämnt och att det förkommer kala fläckar. Det var rätt så lättlackat dock, så det kan kanske uppväga en del. Sen blir det ju som det blir med många och ganska tjocka lager - segtorkat.


Matchar med min pashminasjal. Den är ombrerad i olika rosa nyanser och vissa delar av sjalen matchar som synes Iseult perfekt. Jag sa ju det! Mjukt och gosigt.

Betyg 3/5 Överraskar mig själv med det betyget. Trodde kanske inte att det skulle nå så högt.