Sidor

tisdag 25 september 2012

A England, Elaine

Just precis när jag skriver det här så pryder det här lacket mina naglar. När ni läser det sitter jag dock och tittar på en föreställning eller åtta och har antagligen något annat på naglarna. Är kvar i huvudstaden nämligen, så det här är ett såntdärnt tidsinställt inlägg.


Elaine från A Englands The Mythicals-kollektion är ett riktigt vampigt höstlila lack. Aningen dammigt i tonen. Påminner om blåbärskräm som man rört ut lite grädde i. Trots att det är en så mörk färg upplever jag den som mjuk och behaglig. Att jag kallar den höstlila beror på att man ofta förknippar de vampiga färgerna med höst och vinter. Jag tycker dock att vi gott högaktningsfullt kan skita i sådana där "regler" och lacka hur vi vill. Vill jag ha vampiga lack mitt i sommaren så får jag det, precis som jag får ha skira pasteller på julafton om jag så önskar. Var och en får bestämma själv.


Till skillnad från Sminkan, som jag vet har stora problem med formula och pensel på de här lacken, så tycker jag att de är både lättapplicerade och att penseln är bra. Klart att det finns undantag, det finns det bland alla märken, men det här hamnar på den snälla skalan. Två lager, toppat med Poshé. Torkar supersnabbt. Kanske aningen rinnigt så jag har visst spill i nagelbanden, men på det stora hela inga problem.


Den här ringen fick min mamma av min pappa när hon fyllde 20, och sedan fick jag den av mamma när jag fyllde 20. Med den ordningen skulle jag alltså gett den vidare till Stora J när hon fyllde 20 förra månaden, men icke. Jag behåller den. Dels för att den är skitsnygg, dels för att den är så välanvänd att den faktiskt gått sönder. Den har blivit så tunn i godset att den spruckit i själva ringen, i kurvan längst bak. Någon gång ska jag gå till en guldsmed och få det lagat.

Betyg 4/5