tisdag 25 september 2012

A England, Elaine

Just precis när jag skriver det här så pryder det här lacket mina naglar. När ni läser det sitter jag dock och tittar på en föreställning eller åtta och har antagligen något annat på naglarna. Är kvar i huvudstaden nämligen, så det här är ett såntdärnt tidsinställt inlägg.


Elaine från A Englands The Mythicals-kollektion är ett riktigt vampigt höstlila lack. Aningen dammigt i tonen. Påminner om blåbärskräm som man rört ut lite grädde i. Trots att det är en så mörk färg upplever jag den som mjuk och behaglig. Att jag kallar den höstlila beror på att man ofta förknippar de vampiga färgerna med höst och vinter. Jag tycker dock att vi gott högaktningsfullt kan skita i sådana där "regler" och lacka hur vi vill. Vill jag ha vampiga lack mitt i sommaren så får jag det, precis som jag får ha skira pasteller på julafton om jag så önskar. Var och en får bestämma själv.


Till skillnad från Sminkan, som jag vet har stora problem med formula och pensel på de här lacken, så tycker jag att de är både lättapplicerade och att penseln är bra. Klart att det finns undantag, det finns det bland alla märken, men det här hamnar på den snälla skalan. Två lager, toppat med Poshé. Torkar supersnabbt. Kanske aningen rinnigt så jag har visst spill i nagelbanden, men på det stora hela inga problem.


Den här ringen fick min mamma av min pappa när hon fyllde 20, och sedan fick jag den av mamma när jag fyllde 20. Med den ordningen skulle jag alltså gett den vidare till Stora J när hon fyllde 20 förra månaden, men icke. Jag behåller den. Dels för att den är skitsnygg, dels för att den är så välanvänd att den faktiskt gått sönder. Den har blivit så tunn i godset att den spruckit i själva ringen, i kurvan längst bak. Någon gång ska jag gå till en guldsmed och få det lagat.

Betyg 4/5

12 kommentarer:

 1. Fin färg och precis som du så gillar jag formulan på A-England lacken. Kul att du nämner Sminkan jag har nämligen tagit upp samma sak i mitt A-England inlägg som jag kommer ha senare i veckan :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är lite kär i A England. Kan vara anglofilen i mig dock... :)

   Radera
 2. Tack och lov att inte alla måste tycka likadant ^^
  Helt off topic, jag såg den här nailarten och tänkte direkt på dig :) http://www.youtube.com/watch?v=DsWuZBsuLck&feature=youtube_gdata

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst är det bra! :)

   MY GADD! måste testas!!! EXTERMINATE!

   Radera
 3. Lacket känns inte så lockande men ringen kan jag absolut tänka mig. :D

  SvaraRadera
 4. Finfint lack, men ringen är minsann ännu finare :)

  SvaraRadera
 5. Lite tråkig färg på lacket, tycker jag. Jag är himla petig med just lila har jag märkt. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man har ju sina hang-ups när det gäller färg. Man ska ju trivas i det också.

   Radera
 6. Det är ett fint lack, men jag känner nog ändå att jag kan leva utan det. Håller helt med dig angående att man kan strunta högaktningsfullt i vad som räknas som årstidsfärger. Jag brukar ha de lack jag är sugen på att ha, vilket resulterar i att det nog är rätt mycket höstfärger året om för min del. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror jag har mycket höst och vinter, ofta de kollektionerna som lockar mest. Eller fina färger, som jag kallar dem.

   Radera

Hej! Jag blir jätteglad för kommentarer.
För enkelhetens skull svarar jag på frågor här.

Observera att reklam och spam kommer raderas - likaså anonyma kommentarer oavsett innehåll. Glöm inte att skriva under alltså!