lördag 18 augusti 2012

Gina Tricot, Viva glam

Idag fyller min minsta unge 9 år! Vet inte vad som får mig att känna mig äldst - att min äldsta dotter är 20 år, eller att min yngsta är 9 år. Tiden går onekligen fort när man har roligt och skaffar sig grå hårstån. 
Anyhow - Lilla E är det av mina barn som tycker att min nagellackssamling är roligast (följd av Chilipojken, och Stora J) och en dag som idag får man botanisera fritt och dessutom välja mammas lack. Hennes val för oss båda blev Viva glam från Gina Tricot.


Jag tycker verkligen inte om namnet på det här. Fråga mig inte varför, men jag blir liksom lite sur över det. Tycker väl att det låter fult bara. Helt jädra ologiskt.
Lacket är däremot trevligare. Kanske inte riktigt lika snyggt som jag hoppades, det är inga frivoltsslag i hjärtat direkt, men det är klart att det är roligt med ett lack som är silver och guld på samma gång. Det är inte duokromt på riktigt fast det ser ut att vara det, mer att man har lyckats bra med balansen mellan de mikroskopiska glittren i guld och silver.


Det är ganska kornigt men jag tycker inte att man ser några penseldrag direkt. Tyckte att det var aningen svårlackat, men det bror nog till största delen på att jag hade problem med de tvära kasten mellan guldgult och silvervitt här. Var hade jag lackat och var hade jag inte gjort det? Det silvriga upplevde jag som mer transparent än det guldiga och följaktligen svårare att avgöra. Jag drog på tre lager lack och toppade med Seche Vite. Trots att det ser korningt ut så är det inte det. Det torkar så slätt och fint så.


Förr jobbade jag med klockor och inom den branschen talar man om bicolour när en klocka (eller ett smycke) har både guld- och silverfärg. Oftast en stålklocka med detaljer i doublé. Jag äger en enda sådan klocka och den är dagens matchning tillika dagens klocka. En liten dam-Tissot, PR100.

Betyg 3/5

10 kommentarer:

 1. Grattis till lilla J:) Gillar Viva Glam och gillar definitivt din matchning!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gillar klockan mer än lacket. :)

   Radera
 2. Fint! Jag gillar blandningen silver och guld.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju onekligen ett lack som det händer en del med.

   Radera
 3. Jag tycker Viva Glam är jättesnyggt. det är helt unikt i min samling dessutom. Sen är den lite "flygig" för att vara en foil. Den liksom glittrar av sig på sidorna, som en eye dust fast flytande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Själv börjar jag tröttna på det nu efter att ha burit det en dag.Lilla E har redan tagit av sitt.

   Radera
 4. Jag får lön imorgon och ska nog fira det med att slinka in på Gina och köpa detta. Det är på tiden, har ju varit sugen på den länge nu. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nagellack är alltid en bra investering vid löning. :)

   Radera
 5. Jag har tänkt köpa det jättelänge nu. Jag behöver fasen få tummen ur och göra det också! Det är förbaskat fint tycker jag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja FULT är det ju inte, men jag tröttnade på det rätt så fort. Det blev för mycket på något sätt.

   Radera

Hej! Jag blir jätteglad för kommentarer.
För enkelhetens skull svarar jag på frågor här.

Observera att reklam och spam kommer raderas - likaså anonyma kommentarer oavsett innehåll. Glöm inte att skriva under alltså!