Sidor

onsdag 1 augusti 2012

China glaze, Cowardly lyin'

Igår var det vitt silver och plåtmän, idag är det gult guld och lejon. 
Lions and tigers and bears - oh my! Det är lite av en favoritfilm det här, och jag tror minsann att jag har valt ut min FredagsFilm för den här veckan. Har det som stående inslag på min andra blogg, om ni kikar in där.

Bert Lahr som det fega lejonet i "The Wizard of Oz" 1939.
Men som sagt - det här är en nagelblogg så vi tittar på nagellacket Cowardly lyin' istället.


Här var det guld! Eller gult. Eller beige? Eller som älskade maken sa när han satt och vinklade mina naglar så att ljuset föll olika på det. "Bärnsten. Guld. Bärnsten. Guld." Och så den här kollektionens kännetecken, det finmalda glittret som oftast går ton i ton med lacket, här är det alltså guldglitter som gäller.


Det är nästan löjligt skirt och lättflytande, nästan som att lacka med vatten. Som om man hade målat med vattenfärger och sen fått för sig att måla med vattnet som är kvar i glaset. Det har krävts fem lager för den här manikyren. Det är fortfarande lite VNL så jag skulle rekommendera att lägga det över ett nudelack om man vill slippa se ut som en storrökare. Med en sådan här färg ser det lätt smutsigt ut med VNL.
Att det är så lättflytande har sina för- och nackdelar. Fördelen är att det är ätt att lacka tunna lager och att det torkar snabbt, nackdelen är att det flyter ut lite väl mycket. Picknick i nagelbanden igen.


Och ett lack inspirerat av ett fegt lejon matchas allra bäst med ett lejon. Här i form av en nyckelring som jag skickade upp Lilla E på sitt rum för att hämta och låna ut till mig.

Betyg 3/5