Sidor

söndag 19 augusti 2012

Cactus' Nail Polish, Lithium

Liket lever. Lithium har tyvärr gått hädan och blivit tuggummi hemma hos sin skapare, Cactus. Hon ville skapa 5 lack till sin kommande Spectrum-kollektion, men nu blir det bara 4. Jag hade turen att utnämnas till testperson, så alla lacken bor hemma hos mig och det enda överlevande exemplaret av Lithium återfinns numera i min samling. På samma gång som jag tycker det är trist att det bara finns i min flaska, så är jag glad över att det inte var något av de andra lacken som "dog". Det här råkar jag nämligen veta var Cactus sorgebarn. 


Meningen var att det skulle bli ett ganska så knallrött lack, men pigmentet som införskaffades löste sig inte i basen som det skulle. Resultatet av det blev att det förekommer små korn av olöst pigment i det här lacket, lite som enstaka sandkorn. Det är ju inte heller sådär knalligt rött som det var tänkt, utan mer rosarött med en lätt strykning åt rost. Älskade maken kallade den för rosévinsfärgat och när jag swatchade alla färgerna förra helgen var det det här han satt och studerade mest. Det är ett fascinerande lack, nästan så att det är duokromt och holo på samma gång.


Nu pratar vi holoeffekt ett tag tycker jag. För den går ju inte direkt av för hackor. Jamen kolla bara på mina bilder! Och så tänker ni er att det är ännu bättre på riktigt. Till och med inomhus bakom ett nedrullat jalusi. Bilderna är tagna i den nedåtgående kvällssolen på min altan. Måhända att regnbågarna är scattered, men de är täta, de är många och de är fantastiska.
För övrigt målade jag på två lager. Torkar snabbt på egen hand men jag hade på Poshé ändå.


Säger maken att det är rosévinsfärgat så... Jag skyller viss del av dagens huvudvärk på att det där var gott igår.

Betyg... Jo men jag sätter ett i varje fall, fastän det här inte finns längre. Hade det här kallats ett rött holo hade jag blivit besviken och gett det 2 eller 3/5. Nu tycker jag ändå att det är så pass vackert att det förtjänar 4/5.

Synd. Mycket synd.