Sidor

tisdag 24 juli 2012

Orly, Mysterious curse

Sista lacket ut av Orlys Dark shadows-kollektion blev det jag redan från början visste att jag skulle älska mest. Och det gör jag. Det är bara det att jag har älskat det förut, fast med ett annat namn. Faktiskt är det så att ja undra om Orly varit fräcka nog att bara byta namn på ett av sina lack och petat in det i den här kollektionen av bekvämlighet. Mysterious curse är nämligen en totaldupe/kopia av egna lacket Royal velvet.


En av dessa naglar är målad med Royal velvet, övriga med Mysterious curse. Ser ni vilket det är? Gissa gärna i kommentarerna, jag kommer ge svaret vid ett senare tillfälle.
Jag skulle alltså kunna gå in på mitt inlägg med Royal velvet och bara kopiera texten där rätt av (lite som Orly gjort) men jag väljer ändå att konstatera att det här är ett duokromt lack mellan blått och lila, främst blått. De lila skiftningarna är tydliga mest hela tiden, men lacket innehåller ett blått skimmer som gör att det aldrig ser helt lila ut. Det finns där i nagelkanterna dock, och spelar vackert på nageln.


Formulan i Mysterious curse är bättre än vad den är i Royal velvet. Då hade jag visst använt tre lager lack, den här gången krävdes det fyra och om jag tittar riktigt noga kunde det kanske till och med behövts ett femte lager. Mysterious curse däremot är mer opakt och täcker finfint med tre lager. Inga appliceringsproblem alls förutom den där sladderpenseln. Torkar supersnabbt med ett lager snabblack över sig.


Jag matchar till och med med samma grej som förra gången, nämligen med mitt chakraarmband. Sedan sist har jag lycktas med konststycket att slita sönder smyckestråden det var uppträtt på och trätt om det på egen hand. Jag kan jag.

Betyg 5/5
Egentligen borde jag kanske ge det ett icke-betyg bara för att det är en kopia, men det är ju faktiskt alldeles otroligt vackert. Och med bättre formula än på sin dupe får det den där lilla extra skjutsen som Royal velvet saknade och alltså ett högre betyg.

EditNi som har gissat att det är Royal velvet på lillfingret har gissat rätt. Om ni tycker det syns på den sista bilden så beror det mer på att jag håller lillfingret i en annan vinkel än övriga naglar på den bilden, då den inte vilar på armbandet. På riktigt syns det inte alls. Om jag tittar efter riktigt noga, och om jag är riktigt snäll, så är kanske RV aningen mer lila än MC. Då pratar vi alltså en aning - inte ens en hel droppe mer lila per flaska. 
Enda skillnaden jag ser ligger i appliceringen, och vill du gärna ha ett av de här lacken (för man behöver verkligen inte båda) så skulle jag ta Mysterious curse eftersom det är opakare och i och med det lättare att lacka med.
Fult av Orly, tycker jag.