tisdag 24 juli 2012

Orly, Mysterious curse

Sista lacket ut av Orlys Dark shadows-kollektion blev det jag redan från början visste att jag skulle älska mest. Och det gör jag. Det är bara det att jag har älskat det förut, fast med ett annat namn. Faktiskt är det så att ja undra om Orly varit fräcka nog att bara byta namn på ett av sina lack och petat in det i den här kollektionen av bekvämlighet. Mysterious curse är nämligen en totaldupe/kopia av egna lacket Royal velvet.


En av dessa naglar är målad med Royal velvet, övriga med Mysterious curse. Ser ni vilket det är? Gissa gärna i kommentarerna, jag kommer ge svaret vid ett senare tillfälle.
Jag skulle alltså kunna gå in på mitt inlägg med Royal velvet och bara kopiera texten där rätt av (lite som Orly gjort) men jag väljer ändå att konstatera att det här är ett duokromt lack mellan blått och lila, främst blått. De lila skiftningarna är tydliga mest hela tiden, men lacket innehåller ett blått skimmer som gör att det aldrig ser helt lila ut. Det finns där i nagelkanterna dock, och spelar vackert på nageln.


Formulan i Mysterious curse är bättre än vad den är i Royal velvet. Då hade jag visst använt tre lager lack, den här gången krävdes det fyra och om jag tittar riktigt noga kunde det kanske till och med behövts ett femte lager. Mysterious curse däremot är mer opakt och täcker finfint med tre lager. Inga appliceringsproblem alls förutom den där sladderpenseln. Torkar supersnabbt med ett lager snabblack över sig.


Jag matchar till och med med samma grej som förra gången, nämligen med mitt chakraarmband. Sedan sist har jag lycktas med konststycket att slita sönder smyckestråden det var uppträtt på och trätt om det på egen hand. Jag kan jag.

Betyg 5/5
Egentligen borde jag kanske ge det ett icke-betyg bara för att det är en kopia, men det är ju faktiskt alldeles otroligt vackert. Och med bättre formula än på sin dupe får det den där lilla extra skjutsen som Royal velvet saknade och alltså ett högre betyg.

EditNi som har gissat att det är Royal velvet på lillfingret har gissat rätt. Om ni tycker det syns på den sista bilden så beror det mer på att jag håller lillfingret i en annan vinkel än övriga naglar på den bilden, då den inte vilar på armbandet. På riktigt syns det inte alls. Om jag tittar efter riktigt noga, och om jag är riktigt snäll, så är kanske RV aningen mer lila än MC. Då pratar vi alltså en aning - inte ens en hel droppe mer lila per flaska. 
Enda skillnaden jag ser ligger i appliceringen, och vill du gärna ha ett av de här lacken (för man behöver verkligen inte båda) så skulle jag ta Mysterious curse eftersom det är opakare och i och med det lättare att lacka med.
Fult av Orly, tycker jag.

12 kommentarer:

 1. Har sneglat på RV en tid nu men inte köpt. Tur det när man har denna, för jag kan då inte se skillnad:) Drar till med en gissning att Rv sitter på lillfinger.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, har du det ena behöver du ABSOLUT inte det andra.

   Radera
 2. Det är ju absolut ett fint lack (om än för mörkt för mig), men vad gräsligt fult av dem att bara byta ut namnet för att kunna kränga fler lack! Usch för sånt :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. De har dock olika serienummer, men om där är någon skillnad så är den ack så hårfin. Efter ett dygn med dem på mig kan jag kanske, om jag ska var snäll, tycka att RV är liiiite mer lila. Men jag tror egentligen att det inte är mer skillnad än att MC är mer opakt.

   Mycket fult trick, som sagt.

   Radera
 3. Jag tyckte de såg misstänkt lika ut på promobilden så jag hoppade denna. Jag gissar på att du har Royal Velvet på lillfingret?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blev misstänksam först när jag fick hem flaskan. Så kan det gå när man blir Tim-Burton-blind. Det är ju fint, men jag har knappast behov av två flaskor.

   Och visst är det lillfingret som har Royal Velvet. Syns allra bäst på sista bilden, men irl är det baske mig omöjligt att skilja dem åt.

   Radera
 4. Så bra att du visade att de är dupes, då behöver jag inte köpa det! Annars finns det en viss risk eftersom jag också är väldigt svag för Tim Burtons filmer! (Jag säger bara Nightmare Before Christmas... :-))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då kontrar jag med Apornas planet så vi får med en riktigt usel Tim Burton också. ;)

   Radera
 5. Men åh vad fult gjort av dem! Nog för att det är ett väldigt snyggt lack, men ändå...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så kan man se det - fult gjort med ett snyggt lack. :)

   Radera
 6. Otroligt fint, men fy vad tråkigt att det är så här likt RV..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det känns ju lite onödigt att ha två likadana lack i samlingen. Bredvid varandra.... *suck*

   Radera

Hej! Jag blir jätteglad för kommentarer.
För enkelhetens skull svarar jag på frågor här.

Observera att reklam och spam kommer raderas - likaså anonyma kommentarer oavsett innehåll. Glöm inte att skriva under alltså!