Sidor

torsdag 5 juli 2012

Orly, Grave mistake

 Jo alltså. Jag kan ju inte hålla mig borta från rött någon lång stund. Det är ju trots allt min älsklingsfärg. Och om det nu är så att jag har ett tjusigt rött i lådan, i form av Grave mistake från Orlys Dark shadow-kollektion, så...

 

Det är en mörkt röd det här, med en dragning åt brunt. Inte riktigt vinrött utan mer som väldigt mogna körsbär. Ser smaskigt ut med andra ord.


Lacket har en bra opacitet och täcker okej med ett lager men bättre med två. Så här i efterhand ser jag att tummen kunde ha varit i behov ett ett tredje lager, men man kan ju inte bry sig om allt. Formulan är egentligen helt felfri, men ändå blir det en massa kladd utanför. Vet inte om det beror på penseln som jag har svårt att vänja mig vid, jag tycker den är lite väl sladdrig, eller om det kanske är aningens rinnigt trots allt. Det var nämligen en del stänk på min mattidning när jag var färdig.


Rött var det ja. Och så är det ju något Strindbergjubileum i år. "Röda rummet" således. Jag skulle kunna svära lite här, men jag nöjer mig med att säga att jag inte tyckte den var värst bra. (Hela kultur-Sverige skriker av förskräckelse.) Överhuvudtaget tycker jag att Strindberg är ganska kass (nu skriker de ännu högre). Han var en bättre konstnär än författare. Tycker jag. Men boken är ju röd i varje fall.

Betyg 3/5