Sidor

tisdag 3 juli 2012

Orly, Glowstick

När jag tänker på neon så tänker jag på den här färgen. Den där illgula med stark grön anstrykning, så pass att man kan missta den för att vara limegrön eller något. Och så starkt lysande att man är säker på att den ska lysa i mörkret. Men det gör den ju inte.


Jag var tveksam till att jag skulle få se den igen på den här sidan 1986, men det fick jag alltså. I form av Glowstick från Orlys sommarkollektion Feel the vibe. Det kanske inte är så tydligt på mina bilder, men att fånga neon i arla morgonljus är inte så lätt. Märkte jag. Tyvärr. Men jag lovar och svär - det lyser så det gör ont i ögonen.


Formulan var ingen höjdare dock. Otroligt skir, vad ni ser här är minst 5 lager. Det kan vara 6 lager, jag tappade ärligt talat räkningen. Att jellys och neoner är skira är ingen nyhet, men jag ville testa det på egen hand, ett beslut jag hann ångra under resans gång. Jag skulle lagt det över ett nudelack, helt klart. Med så många lager blev det lite svårtorkat också. Yttorrt blev det fort, men det hade problem att härda igenom och flera timmar senare lyckades jag sätta hack i det. Synd... I övrigt var det lättlackat. Torkar så klart matt, avhjälps med blankt topplack.


Här matchar jag med något annan neongult. Trodde väl aldrig i världen att jag skulle matcha nagellack med ett par trosor, men nu har det hänt. Hepp!

Betyg 4/5