tisdag 31 juli 2012

China glaze, The Ten man

Inte för att det var igår jag tittade på "Trollkarlen från Oz" som den här kollektionen är inspirerad av, men någon Ten man kan jag då för mitt liv inte komma ihåg. Tin man däremot, honom minns jag - det är han som vill ha ett hjärta.

Jack Hayle som The Tin Man i "TheWizard of Oz" från 1939.
Men hur var det nu - det här var en nagellacksblogg va? Alltså tittar vi på ett nagellack, nämligen The Ten man från kollektionen "The Wizard of Ooh-Ahz returns".


Och här känner jag mig lite lurad faktiskt. Jag trodde nämligen att det här skulle vara silver med silverglitter. Det är ju vitt! Silvrigt vit förvisso, men absolut inte så grå som jag trodde och som det är i flaskan. Snövitt skulle jag vilja säga, lite så där glittrigt som snö kan vara en vacker vinterdag. Och vad tycker jag då om snö? Från Lucia till Trettondagen - helt okej, alla andra dagar på året - usch, fy, ta bort! Jag är inget fan av vintern med andra ord. Det här lacket känns mer som ett jullack än något för juli.


Sen är det ju rackarns så skirt också. Jag har fyra lager lack här och fortfarande en hel den VNL. Det stör mig inte så mycket dock. Jag lekte med tanken på att lämna det med bara ett lager på en av naglarna för att påvisa skirheten i det och hävda på bästa sätt att det här mycket väl kan användas som layeringlack, men mina alltför missfärgade naglar satte stopp för den idén. Gul snö ger ju inga trevliga associationer...
Lite rinnig formula som utan problem hittar ner i nagelbanden, dessutom med en tendens att bli lite segt och följa med penseln när man målar många lager. Det var därför jag struntade i ett femte lager, som jag skulle ha målat på annars.


Hade för länge sedan bestämt att jag skulle matcha det här lacket med min lilla plåtnicklas. Eller - egentligen är den inte min utan älskade makens, och det är ingen plåtman utan en robot, men ni är ju smarta och förstår vad jag menar.

Betyg 3/5

6 kommentarer:

 1. Matchningen är underbar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han är ju så göllig! (Jo, det måste stavas med "ö".)

   Radera
 2. Den lilla plåtroboten var mycket roligare än lacket ^^ Känner inte att jag lider värst mycket av att Ten Man inte finns i min samling :p

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hade jag vetat att det var vitt hade jag ju inte klickat hem det, eftersom jag var ute efter ett silverglittrigt. Men ändå - det är något med det som inte är oaptitligt, men jag älskar det inte.

   Radera
 3. Fint, men det finns ju bättre silverlack, det tycker jag också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Självklart finns det det. För det här var ju inte silver. Det var polkagrisar och snö med silverglitter i. ;)

   Radera

Hej! Jag blir jätteglad för kommentarer.
För enkelhetens skull svarar jag på frågor här.

Observera att reklam och spam kommer raderas - likaså anonyma kommentarer oavsett innehåll. Glöm inte att skriva under alltså!