Sidor

söndag 8 juli 2012

China glaze, I'm with the lifeguard

Jo, man skulle kanske behöva en badvakt en dag som denna, finns viss drunkningsrisk om man går ut. Så att säga. 


I'm with the lifeguard kommer från årets sommarkollektion från China glaze med namnet Summer neons. Alla färgerna i den här kollektionen är kanske inte neoner direkt, utan färgstarka rackare med skimmer i sig. Livräddaren här tycker jag dock kan räknas in som en neon, tycker mig kunna minnas den här färgen från illgrön frisyrgelé, sjalar, strumpor och tröjtryck från min tonårstid. Då utan det guldiga skimret dock.


Konsistensen är lite seg på det här. Jag tycker den känns tjock och svårlackad. Tre lager målade jag på för att få det opakt och fritt från kala fläckar (utom på höger lillfinger). Eftersom det var stört omöjligt att måla de tunna lagren jag föredrar så känns det lite tjockt på nageln och har svårt att härda. Det ville även följa med när jag lackade på överlacket och ser lite korvigt ut här och var.
Skimret gör annars att det inte blir så där plastmatt som neoner tenderar att bli, utan det får en vacker sidenliknande yta. Jag vill ju helst ha mina lack blanka så jag tjoffar på med överlack, i det här fallet Poshé då det är lite mer rinnigt än Seche vite, som drog med sig lacket...


Och hur i attan matchar man ett neongrönt nagellack? Men mycket möda och stort besvär, skulle det visa sig. Till slut bestämde jag mig för att de små små bladen på den här träskålen - dessutom med lite guld - fick duga bra. Skålen har jag nere i min yogastudio och förvarar värmeljus och småpryttlar i.

Betyg 3/5