Sidor

måndag 30 juli 2012

China glaze, C-c-courage

Oavsett vad det här lacket har för färg på era datorskärmar - det är lila. Det är det där med att fotografera lila som spökar nu igen...

Dagens lack, C-c-courage, kommer från China glaze kollektion "The Wizard of Ooh-Ahz returns" som jag tror kom 2009. Jag har insett att jag har alla lack i den kollektionen, men jag har inte visat dem allihopa. Jag köpte dem inte i avsikt att få fullkollektion, utan mer för att jag tyckte de verkade fina. De är inte inköpta samtidigt heller, det sista fick jag hem för en dryg månad sedan och det var då det slog mig att jag kunde visa hela kollektionen så jag kan sammanfatta den sedan, även om den har några år på nacken.


Således - ett lila lack med småttigt silverglitter i. Väl på nageln ser glittret ibland ut att vara rosa, men jag tror bestämt att det beror mer på färgen glittret simmar i än att själva glittret är rosa.  Det är en mellanlila som drar mer åt det blå hållet än det röda och jag gillar det skarpt. Det är några nyanser mörkare än vad bilden ovan visar, men där ser det lila ut, i varje fall på min skärm


Det är ett lack som är snällt att lacka med. Det har en lite rinnig formula och tycker att nagelbanden är ett trevligt utflyktsmål, men jag skulle ändå vilja påstå att det inte är svårt att lacka med det. Tre lager tog det att få den här täckningsgraden, och hade jag låtit bli att nästan tappa kameran så hade jag inte fått märken i mitt nymålade lack på ett par naglar när jag fångade in den. Jaja, smällar man får ta.


Matchar såhär, med en teburk från Kusmi. De har så vackra burkar och jag samlar på mig så gott jag kan. Den här lila burken har jag dock fått av Perny. Den innehåller förvisso Lapsang souchong men inte från Kusmi, det gjorde Perny rätt i att behålla för sig själv. Här hemma är det bara jag som tycker det är gott med rökt te ibland så det är onödigt att köpa ett dyrt lapsang då. Funkar finfint att marinera lax i också, kan jag tipsa om. Brygg bara starkt lapsangte, låt laxfilé marinera 12 timmar i kylen, salta och peppra och stek i ugnen. Nomnomnom.

Betyg 3/5