Sidor

måndag 4 juni 2012

Kicks, Mint gelato

Inleder med en liten klagovisa över vädret. Vad hände med den vackra värmande solen? Vad är det här för gråa regnmoln som skymmer den underbara himlen? Är det verkligen juni det här? Känns mer som september. Vill ha värme, sol och milda vindar - inte kyla, regn och halv storm.


Om det kunde bli lite varmt skulle jag gärna smaska i mig lite Mint gelato, mintglass. Nog för att färgen på det här lacket får mig att tänka mer på päronglass, om vi nu ska hålla oss till glassmaker. Jag hade gärna sett att det varit en liten aning mer grönt. Å andra sidan är det ju verkligen så där 80-talsmintgrönt som jag antar att det är meningen att det ska vara. Helt ärligt avskydde jag mintgrönt då och jag är väl inte 100% förtjust nu heller, men håller det sig till små doser klarar jag av det. Däremot är jag inte helt övertygad om att färgen passar min hudton, tycker jag ser ganska så skär ut.


Formulan på det här var av det besvärliga slaget. Lacket kändes nästan lite torrt och kritigt och det var oerhört svårt att få det jämnt. Fyra lager har jag här, toppat med Poshé så torktiden var ändå acceptabel. Helt jämnt och tjusigt tycker jag nu inte att det är, och som synes vill det gärna ner i nagelbanden också. Det går dock att måla ganska snabbt, man behöver inte vänta mellan lagren mer än "varvet ut".

Om ni tycker mina naglar ser kort ut numera så stämmer det. I helgen har jag lyckats slå av inte mindre än tre naglar, och någon måtta på ojämnheterna får det vara. Alla åkte av och formades om så att de avslagna naglarna inte ska ha så mycket att växa ifatt.


Mint gelato alltså - jag väljer att matcha med mynta. Nog för att jag har en glassmaskin och skulle kunna göra min egen mintglass om jag vill, men den här myntan kommer det till största sannolikhet bli mojitos av. Vore det lite varmare skulle jag kanske blanda mig en redan nu, klockan är ju efter 12 i varje fall. Och nej - jag var inte helt allvarlig där.

Betyg 2/5. Lägre betyg för mer än lovligt jobbig applicering.