måndag 11 juni 2012

IsaDora, Bananas!

Vi börjar med lite länkkärlek idag, det är väl okej? För idag när jag stapplade ut till brevlådan låg det ett stort och tjockt vadderat kuvert där. Som jag trodde var till älskade maken eftersom han ropat in "något hemligt" på Tradera (jag fyller snart år). Det var det inte. Det var till mig. Och ur detta kuvert ramlar det ut inte mindre än tolv (12!) nagellack som Cactus mer än gärna ville bli av med då hon rensat lite i sin samling. Om jag blev glad? Har Magnus Uggla pilotglasögon? Bajsar björnen i skogen? Klart jag blev glad! 


Så här fint uppradade stod de på mitt köksbord. Söta va? Precis som Cactus. Jag hade dubletter på tre av dem, så dem gav jag till Stora J och hennes kompis att göra vad de ville med. Hörde något om att "måla ringar".


Men! Jag har ju målat på ett lack idag också. Faktiskt. I morgon ska jag på studentfirande i hufvudstaden då  en av mina brorsöner tar studenten. Jag tyckte därför att det kunde vara på sin plats att vara lite sådär patriotisk igen, och sporta de svenska färgerna. Passar ju bra när det är Sveriges första EM-match ikväll  också. Jag valde dock att hålla paletten lite mer dämpad, inte sådär knalligt gult och blått utan mer åt pastellhållet. Trodde jag.


För jag misstänker att Bananas! innehåller lite neonpigment. Tyckte nämligen att det torkade lite matt. Avhjälps enklast med blankt topplack. I övrigt är det en vackert krämig gul med subtilt skimmer. Ljust men ändå iögonenfallande. Sådär så jag bara swoonar lite.
Och så var det det här med appliceringsproblemen med gula lack. Första lagret trodde jag att det var ett krackeleringslack jag fått tag på, så strimmigt såg det ut. Efter tre lager är det fortfarande inte helt täckande, men jag orkar helt enkelt inte bry mig om det. Det krävs dessutom ganska tjock med färg i penseln och på nageln för att få ut något på nageln överhuvudtaget. Däremot torkar det hyfsat snabbt, och jag älskar ju färgen. Man kan inte få allt när det kommer till gula lack, det är bara att vänja sig vid det.


Det jag håller i min hand har en gång varit en påskkyckling som Lilla E pysslade redan när hon gick på dagis. Den har blivit illa åtgången av en katt eller två så både näbb och ögon är borta sedan länge. Av någon anledning stod den här på köksbordt idag , så jag greppade den för matchningen.

Betyg 3/5

Men vänta nu... Svamlade jag inte någonting om patriotiska färger? Som i plural? Jodå.


Gjorde flaggor på båda långfingrarna med hjälp av lite tejp och Tranquility från Diamond Cosmetics. Ett lager av det blå räckte. Riktigt nöjd med det faktiskt. Heja Sverige!

12 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 2. Kul att lackroligheterna kunde sprida sig utanför familjen till och med :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ju fler som smittas desto bättre. Väl? ;)

   Radera
 3. Snitsigt!

  Och vad kul med paket :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Paket är alltid kul. :)

   Och ja, jag är riktigt nöjd. Om nu bara Zlatan kunde nicka stolpe IN också, så vore kvällen toppen. ;)

   Radera
 4. Svar
  1. Jamen eller hur! Jag blev ju inte ledsen direkt. :)

   Radera
 5. Vilken toppendag!! Lack i lådan är det bästa som finns, speciellt om det är en överraskning :) :)
  Älskar flaggan, jag tänkte göra en på nationaldagen men hann aldrig. Får nog ta och göra en ändå. Få se, det är nåt fotbollstjosan just nu va? ;P

  SvaraRadera
  Svar
  1. EM Mona, EM. Sverige får i skrivande stund pisk av Ukraina. ;)

   Förutom viss allergitröttma så har jag haft en bra dag.

   Radera
 6. Hade inte sådär mycket problem med Bananas, mitt var tvärtemot helt underbart att måla med! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Meh! Vad orättvist! ;) Skulle nog bli bättre om jag tunnade ut det lite, men så ska man ju orka ta tag i sådana göromål också...

   Radera

Hej! Jag blir jätteglad för kommentarer.
För enkelhetens skull svarar jag på frågor här.

Observera att reklam och spam kommer raderas - likaså anonyma kommentarer oavsett innehåll. Glöm inte att skriva under alltså!